Invigningsbandet i de italienska färgerna klipptes av representanter från Marchesini och lokala makthavare. (Bild Marchesini)

Marchesini Group invigde ny fabrik för farmaförpackningar

30 oktober, 2019

Italienska Marchesini Group, välkänd tillverkare av förpackningsmaskiner inom livsmedel, kosmetika, konfektyr och läkemedel, har byggt en ny fabrik i Monteriggioni i regionen Toscana i mellersta Italien.

Vid fabriken ska Marchesini Groups dotterbolag Corima tillverka maskiner och maskinlinjer för produktion av läkemedelsförpackningar i aseptiska miljöer. Målet är att möta de växande kraven på allt effektivare och snabbare maskiner för tillverkning av förpackningar till cancerläkemedel från framförallt Kina och andra sydostasiatiska länder.

Den nya fabriken, som kommer att sysselsätta 30 personer, ligger i anslutning till en tidigare tillverkningsenhet och totalt omfattar Corimas enheter på plats nu 6.000 kvadratmeter.

Tusen inbjudna gäster var på plats, när den nya enheten invigdes i mitten av oktober. Samtidigt passade man också på att fira Corimas 40-års jubileum.

Marchesini Group skriver i ett pressmeddelande att maskiner för aseptiska förpackningar spelar en nyckelroll i koncernens expansionsstrategier. Multinationella Marchesini Group anses vara en av världens fyra ledande tillverkare av läkemedelsförpackningsmaskiner, inte minst tack vare produktionen vid dotterbolaget Corima. År 2018 omsatte Marchesini Group cirka 400 miljoner euro (drygt 4,3 miljarder kronor), varav 85 procent kom från export.

Relaterade artiklar