Maria Backlund är utsedd till Head of Marketing and Sales Excellence i Emballator-koncernen. Hon tillträder i januari 2023. (Bild Emballator)

Maria blir Emballators nya marknads- och säljdirektör

7 oktober, 2022ANNONS

Emballator-koncernen förstärker sin ledningsgrupp med Maria Backlund, som utsetts till Head of Marketing and Sales Excellence.

Emballator skriver i ett pressmeddelande att bolaget med starkt fokus på hållbarhet och innovation ska bli en betydligt större och mer internationell förpackningskoncern. Nyligen utsåg man Kent Viitanen, som börjar i januari 2023, till ny VD och koncernchef med uppdrag att leda koncernens tillväxt (läs HÄR) och nu är nästa viktiga pusselbit på plats i och med rekryteringen av Maria Backlund som chef och ansvarig för koncernens sälj och marknadsföring.

Emballator har nyligen utsett Kent Viitanen till ny VD och koncernchef. (Bild pressbild)

Maria Backlund har lång erfarenhet från sälj och marknadsföring och har en lång och framgångsrik karriär inom Parker Hannifin, som är en global ledare inom rörelse- och styrteknik. Hon har en kandidatexamen i innovationsteknik vid Högskolan i Halmstad och kommer senast från en roll som gruppförsäljningsledare/försäljningschef på Parker Hannifins nordiska säljbolag. Tidigare har Maria Backlund haft befattningar som produktspecialist, säljstödsledare och marknadschef inom Parker Hannifin. Innan hon började på Parker Hannifin 2002 arbetade hon för Teleflex Automotive (idag CJ Automotive) som utvecklingsingenjör och försäljningsingenjör.

”Maria är en senior ledare med hög energinivå och hon har ett genuint intresse för människor och tror på tillit och motivation för att nå bättre resultat. Hennes karriär på Parker Hannifin har utrustat henne med en fantastisk försäljnings- och marknadsföringsverktygslåda och hon är van vid att arbeta i en högpresterande, internationell koncern som servar stora B2B-kunder”, säger Anders Davidsson, tillförordnad VD i Emballator och styrelseordförande i Emballator samt VD i huvudägaren Herenco Holding.

Anders Davidsson, Emballator och Herenco. (Bild Herenco)

I den nya rollen på Emballator kommer Maria Backlund att arbeta nära alla Emballator-bolagen och förbättra varumärket, marknadsföringsaktiviteter och säljresultat över hela koncernen. Hon blir en del av Emballators huvudkontor i Ulricehamn och startar liksom nye VD:n Kent Viitanen i januari 2023.

”För mig är lagarbete och tvärfunktionellt samarbete viktigt för att lyckas. Jag ser verkligen fram emot att lära känna teamet, verksamheten och utveckla Emballator vidare”, säger Maria Backlund.

———————————————–
Emballator-koncernen har omkring 900 anställda och en årlig omsättning på cirka 2,5 miljarder kronor. Koncernen är uppdelad i tre affärsområden – Emballator Metal Group, Emballator Packaging Innovations och Emballator Packaging UK – och bolaget har tio tillverkningsenheter i Sverige, Finland och Storbritannien. Emballator Group ägs av Herenco-koncernen.
Emballator-bolagen tillverkar och marknadsför förpackningslösningar, främst i plast och metall, för marknadssegment som färg, kemiteknik, läkemedel, livsmedel, skönhet och personlig vård.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!