Efter drygt åtta år på VD-stolen i Paper Province går Maria Hollander vidare till nya äventyr. (Bild Paper Province)

Maria Hollander slutar som VD efter åtta år i Paper Province

13 februari, 2020

Maria Hollander lämnar sin tjänst som verkställande direktör för värmländska skogs- och företagsklustret Paper Province för att gå vidare till nya äventyr. I drygt åtta år har hon varit VD för skogsklustret.

Under Maria Hollanders tid som VD har mycket förändrats i klustret. Inte minst har hållbarhetsfrågor och innovation fått ett större fokus.

”Det har varit en fantastisk förändringsresa att få ta del av”, säger Maria Hollander.

En mycket viktig milstolpe var, när klustret år 2013 blev vinnare i Vinnovas Vinnväxt-tävling och fick en tioårig finansiering.

”I och med den kunde vi starta ett långsiktigt strategiskt arbete, som hela tiden har syftat till att med skogen som bas skapa tillväxt i regionen och samtidigt bidra till omställningen till det fossilfria samhället”, säger Maria Hollander.

I och med Vinnväxt blev Paper Province en mer synlig aktör både regionalt, nationellt och internationellt.

”Tillsammans med Region Värmland har vi gjort det tydligt i Europa att Värmland är en ´hotspot´ för skogsbaserad bioekonomi. Det är hit man vänder sig om man vill verka och utvecklas inom området”, menar Maria Hollander.

Paper Province skriver i ett pressmeddelande att Maria Hollander kommer att fortsätta att arbeta i organisationen i några månader i väntan på att en efterträdare rekryteras.

”Det finns massor av spännande saker kvar att göra och nu passar det bra att lämna över stafettpinnen till en ny kraft. Själv hoppas jag på att hitta ett nytt jobb och få vara med på en ny utvecklingsresa”, säger Maria Hollander.

”Maria har bidragit till så mycket. Hon har gjort ett otroligt bra jobb och till och med gjort mer än vad man kan förvänta sig. Alla i styrelsen är eniga om att hon genom sitt engagemang verkligen har satt Paper Province på kartan. Det är jättetråkigt att hon slutar”, kommenterar Ola Brundin, ordförande i Paper Provinces styrelse.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!