Tommy Bonté från Brobygrafiska var en av lärarna under Masterclassen. (Bild Brobygrafiska)

Masterclass för erfarna grafiker genomfördes på Brobygrafiska

18 juni, 2019ANNONS

Brobygrafiska har tillsammans med Swansea University, Welsh Center for Printing and Coating, icmPrint, Sweflex och FTA Europe genomfört en internationell Masterclass. Utbildningen ägde rum 10 – 13 juni på Brobygrafiska i Sunne.

Brobygrafiska skriver att Masterclass för erfarna grafiker ger deltagarna förståelse och färdighet att få ut det mesta av tryckmetoden flexo genom att blanda senaste forskning och ”best practise”.

”Vi ser att det internationella intresset för Brobygrafiska ökar och vi hade deltagare och partners från Wales, USA, Frankrike, Lettland, Belgien, Danmark och Sverige”, säger Per Branzén, verksamhetsansvarig vid Brobygrafiska.

Masterclassen blev ett unikt tillfälle att kombinera teori och övning med en daglig blandning av föreläsningar och workshops, som omfattade den senaste tekniska forskningen och sedan tillämpa det i Brobygrafiskas tryckpress.

”Samarbetet med Brobygrafiska möjliggör att forskning, som bedrivs på Welsh center for printing kan appliceras och testas i Brobygrafiskas tryckpress och komma till användning direkt”, säger professor Tim Claypole från Wales.

”Effekten av Masterclass är att deltagarnas olika erfarenheter tillsammans med kursledningens ger nya insikter på områden, som skulle ta lång tid att upptäcka annars”, säger Thomas Scherpereel, affärsutvecklare Asahi-Photoproducts.

Under Masterclassen gjordes också uppskattade studiebesök hos OptiPack och Marvaco i Sunne.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!