Skyddsmaterialet PAPERbubble® från Storopack är ett alternativ till konventionella bubbelfilmer i plast. (Bild Storopack)

Material med ”pappersbubblor” kan ersätta bubbelfilm i plast

11 januari, 2022ANNONS

Tyska skyddsförpackningsspecialisten Storopack har lanserat det pappersbaserade skyddsmaterialet PAPERbubble® som ett alternativ till traditionell luftbubbelfilm i plast.

Storopack skriver i ett pressmeddelande att pappersarken PAPERbubble® erbjuder samma robusta och långvariga skyddsegenskaper som konventionella luftbubbelprodukter. Eftersom arken kan återvinnas till 100 procent och är tillverkade av förnybara råvaror bidrar de till att minska användningen av primära råvaror och fossila resurser.

”Bra produktdesign är en väsentlig faktor i den cirkulära ekonomin. Storopack tillämpar ekodesignprinciper för att göra förpackningarna mer hållbara. Vårt mål är att undvika överskottsförpackningar med onödig resursanvändning”, förklarar Paul Deis, PAPER Product Manager på Storopack.

Pappersarken med PAPERbubble® är särskilt lämpliga som frakt- och stötskydd till känsliga och små produkter. (Bild Storopack)

Storopack skriver att PAPERbubble-arken är särskilt lämpliga för frakt av känsliga och små produkter som kosmetika och elektroniska komponenter samt rent generellt till varor inom e-handel.

De förtillverkade pappersarken är enkla att använda tack vare perforering i mitten och erbjuder flexibilitet för optimalt skydd av fraktgodset. Detta gör det möjligt att välja rätt mängd förpackning och därmed minska avfallet. Pappret utgör en enkel lösning för inlindning och vaddering av förpackade varor samt utfyllnad av tomrum i transportförpackningar.

PAPERbubble®-arken levereras i en specialdesignad låda med 300 ark. Lådan är designad så att det är enkelt och ergonomiskt att ta ut arken med papperskuddar direkt vid ur lådan vid förpackningsstationen. Arken kräver inget maskinsystem och användandet kan integreras optimalt i befintlig distributionslinje med minimal investering.

—————————————————-
Storopack Hans Reichenecker GmbH har sitt säte i tyska Metzingen. Företaget grundades 1874 och har sedan 1959 specialiserat sig på skyddsförpackningar. Storopack är globalt verksamt och tillverkar och distribuerar måttillverkade och flexibla skyddsförpackningar för olika industriområden. Storopack, som har egna produktionsanläggningar och filialer i Europa, Nordamerika, Sydamerika, Asien och Australien, har 2.430 anställda. Omsättningen år 2020 var ca 500 miljoner euro (ca 5,2 miljarder kr)

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!