Reused Remades bärkassar, tillverkade av uttjänta hotellakan, finns sedan tidigare på Systembolaget och hos ICA Sverige och från juni i åt även hos nätsajten Matsmart.se (Bild Reused Remade)

Matsmart är ny användare av bärkassar av gamla hotellakan

13 augusti, 2019

Reused Remade är en svensk innovation med ambitionen att inspirera till ett mer klimatsmart användande av redan befintliga resurser. Genom en patentsökt metod har de tagit fram klimatsmarta tygpåsar tillverkade av uttjänta hotellakan, som annars skulle ha kasserats. Reused Remades produkter finns sedan 2017 på den svenska marknaden där Systembolaget och ICA var först ut. Från och med juni 2019 finns de nu även tillgängliga att köpa via Matsmart.se

Reused Remade skriver i ett pressmeddelande att hos Matsmart får maten en andra chans och genom Reused Remades unika affärsmodell får hotellakan, som redan nått slutet av sin livscykel, ett andra liv som klimatsmarta tygpåsar för vardagligt bruk. Tillsammans hjälper företagen på så sätt till att minska användningen av plastpåsar i samhället och bidrar till en mer hållbar värld.

Reused Remades ”lakanspåsar” erbjuder ett alternativ till plastpåsen och i jämförelse med påsar av plast, återvunnen polyester och jungfrulig bomull innebär företagets tygpåsar en avsevärd minskning av plastnedskräpning, växthusgaser och vattenkonsumtion.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!