Mellerud Plast anpassar produktionen till corona-pandemin och prioriterar tillverkning av exempelvis plastflaskor för handsprit. (Bild Mellerud Plast)

Mellerud Plast anpassar sin produktion till corona-pandemin

27 mars, 2020ANNONS

Plastförpackningsföretaget Mellerud Plast, som ingår i Emballator-gruppen, anpassar nu sin produktion för att möta den dramatiskt ökade efterfrågan på bland annat handsprit, som uppkommit i samband med den pågående Covid-19-pandemin.

Enligt DI Digital ökade försäljningen i Sverige av handsprit med 2.000 procent (!) under första veckan i mars.

Mellerud Plast inriktar nu sin produktion på plastflaskor för handsprit samt förpackningar för exempelvis tvål och läkemedel. Företaget inför extra skift och helgarbete och ställer om sina produktionslinjer för tillverkning av de prioriterade förpackningsformerna.

”Att ställa om produktionen är ett nödvändigt beslut i dessa tider. Vi vill gärna hjälpa våra kunder och känna att vi bidrar i ett större sammanhang och jag tror att vi alla är medvetna om situationens allvar. Det handlar om att ta sitt samhällsansvar”, säger försäljningschef Magnus Sandberg på Mellerud Plast.

Mellerud Plast, med huvudsäte i Mellerud vid Vänerns västra strand, ingår i den Herenco-ägda Emballator-gruppen och är en av Sveriges ledande leverantörer av formblåsta plastförpackningar för produkter inom kemtekniskt, livsmedel, läkemedel och hälsa.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!