Skånemejeriers nya bägare för matlagningsyoghurt består nu till största delen av kartong. (Bild Skånemejerier)

Mer kartong än plast i nya bägare för matlagningsyoghurt

11 oktober, 2019

Skånemejerier lanserar nu sin matlagningsyoghurt från Salakis i en helt ny typ av bägare gjord med 60 procent mindre plast. Förpackningen består till största delen av kartong från nordiska träd och går att återvinna helt som pappersförpackning.

Det är för att möta kraven från en växande grupp av hälso- och miljömedvetna konsumenter som Skånemejerier nu lanserar ”Salakis Matlagningsyoghurt” i ett helt nytt, mer miljövänligt format i form av en praktisk tvådeciliters förpackning, till största delen tillverkad av kartong.

De nya förpackningen är ett resultat av de konsumentinsikter som Skånemejerier samlat, där man sett att alltfler konsumenter inte bara ställer krav på livsmedelsproduktionen utan även på hur maten förpackas. I en undersökning från 2019 av Sustainable Brand Index framgår exempelvis att förpackningsfrågan är den fråga som växer mest inom alla branscher.

”Med vår nya förpackning kan vi erbjuda en produkt som både är hälsosam och dessutom mer miljövänlig”, säger Martina Pettersson, marknadschef för Salakis.

De nya yoghurtbägarna kom ut i handeln hos ICA, Coop, Axfood och Bergendahls i vecka 38.

Jerry Pettersson
About the author

Redaktör
jp.press@comhem.se

Relaterade artiklar