I Äänekoski i mellersta Finland ska Metsä Board etablera sitt nya design- och utvecklingscenter.

Metsä Board etablerar ett nytt design- och utvecklingscenter

7 juni, 2019

Metsä Board, som ingår i Metsä Group, skriver i ett pressmeddelande att man kommer att etablera ett nytt Paperboard and Packaging Excellence Centre i staden Äänekoski i mellersta Finland.

Det nya centret ska kombinera avancerad förpackningsdesign samt forskning och utveckling för att ytterligare driva på utvecklingen av nya framtida kartong- och förpackningslösningar.

”Det nya Excellence Centre kommer att möjliggöra en lång rad samarbeten längs hela värdekedjan”, säger Sari Pajari.

”Det nya Excellence Centre kommer att möjliggöra en lång rad samarbeten, speciellt inom området holistisk design, längs hela värdekedjan. Vi kommer att kunna arrangera workshops inom förpackningsdesign och innovationsdagar tillsammans med våra kunder och partners för att visa hela potentialen av våra lätta kartongprodukter av färskfiber”, säger Sari Pajari, SVP Sales and Marketing, Metsä Board.

Centret är perfekt beläget i ett världsunikt bioekonomiskt ekosystem. Inom området finns många verksamheter inklusive Metsä Groups nästa generations bioproduktfabrik, Metsä Boards kartongbruk, Pro Nemus besökscenter och en demonstrationsanläggning för Metsä Spring och japanska Itochu Corporation där produktion av textilfiber startas i slutet av 2019.

Excellence Centre kommer att omfatta kontor, ett laboratorium, resurser för forskning och utveckling samt en designstudio med modern teknik för förpackningar liksom centret för kundrespons.

Projektet fortsätter med konstruktionsplanering, som startar i sommar med målet att Excellence Centre ska vara i drift under år 2020.

Kontaktuppgifter

Metsä Board

Visa sida

Tel 358 104 654 644
Skicka epost

Po Box 10
FI-02020 Metsä

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!