”Jag ser verkligen fram emot att återvända till Metsä Board Husum”, säger Olov Winblad von Walter.

Metsä Board Husums nye platschef är nu på plats

20 september, 2018ANNONS

Metsä Boards kartong- och massabruk i Husum, nordost om Örnsköldsvik, har fått en ny platschef, Olov Winblad von Walter, som nu är på plats. Han kommer närmast från en befattning som platschef för Iggesunds Bruk, men har tidigare varit produktionsansvarig för det bestrukna journalpapperet liksom chef för pappersbruket i Husum.

Metsä Boards integrerade kartong- och massabruk i Husum är Europas största enhet i sitt slag och har en årskapacitet på 400.000 ton falskartong, 270.000 ton vit kraftliner och 730.000 ton sulfatmassa. Falskartong från Husum används bland annat i livsmedelsförpackningar, kosmetikförpackningar och andra konsumentförpackningar samt i artiklar för mat och dryckesservice. Den vita kraftlinern används till vita förpackningar av wellpapp. 

Olov Winblad von Walter har en gedigen erfarenhet med ledande befattningar inom Iggesund, Metsä Board, APRIL Fine Paper i Indonesien samt MoDo Paper.

”Det känns fantastiskt spännande att få kliva in i ett omformat Metsä Board Husum, som nu är helt inriktat på förpackningskartong och vit kraftliner. Jag tycker att Husum är min hemmabas, trots att jag också arbetat i några andra bruk. Här fick jag mitt första jobb efter utbildningen 1989 och jag har på olika sätt följt bruket sedan dess. Bruket haft en bra och positiv utveckling och jag ser verkligen fram emot att återvända till Metsä Board Husum”, säger Olov Winblad von Walter.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!