Metsä Boards nya FoU-center är inrymt i en modern byggnad på bioekonomiområdet i finska Äänekoski. (Bild Metsä Board)

Metsä Board öppnar FoU-center för kartong och förpackningar

9 september, 2020ANNONS

I finska Äänekoski har kartongproducenten Metsä Board öppnat ett toppmodernt forsknings- och utvecklingscenter för innovationer inom kartong och förpackningar.

Metsä Board skriver i ett pressmeddelande att företagets Excellence Centre är utrustat med avancerad teknik för forskning och utveckling, förpackningsdesign samt utvärdering av prestanda för kartong och förpackningar. Centret syftar till att accelerera innovationer inom material och förpackningar. Dessutom ger det en plattform för globalt samarbete med kunder och teknikpartners.

Interiör från Metsä Boards nyöppnade Excellence Centre. (Bild Metsä Board)

Excellence Centre har en totalyta på 1.500 kvadratmeter och där finns bland annat en designstudio för förpackningar, ett center för feedback från kunder samt ett toppmodernt laboratorium med mer än hundra olika mät- och analysmetoder. Centret har också en virtuell butik och ett datorstött verktyg, CAE, för sofistikerad simulering och analys av förpackningsprestanda.

”Eftersom mängden förpackningar fortsätter att öka, krävs nya hållbara lösningar för att ersätta fossilbaserade material samt säkra cirkulära processer. Konceptet för Excellence Centre möjliggör kartong- och förpackningslösningar, som tar hänsyn till hela värdekedjan och inte bara till dess enskilda delar. Med materialkunskap, kompetens och de verktyg, som nu är tillgängliga, kan vi optimera prestanda genom hela förpackningens livscykel”, säger Mika Joukio, koncernchef Metsä Board.

Metsä Boards Excellence Centre är beläget på det unika bioekonomiområdet i Äänekoski. På området finns, förutom Metsä Boards nya anläggning, även en bioproduktfabrik, ett kartongbruk, en plywoodanläggning, besökscentret Pro Nemus samt en demonstrationsanläggning för textilfibrer.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!