Metsä Boards förpackning för Victorinox räddningsverktyg har vunnit pris igen.

Metsä Boards knivförpackning tilldelades en iF Design Award

8 mars, 2016ANNONS

Finska Metsä Boards kreativa förpackning för Victorinox räddningsverktyg har prisats igen, den här gången i form av en iF Design Award för konsumentförpackningar. Den unika och innovativa förpackningen skapar en annorlunda upplevelse, då öppnandet simulerar Victorinox-knivens öppningsmekanism.

Metsä Board fick i uppdrag av Victorinox China att skapa en ny förpackning för deras räddningsverktyg, vilket används av professionell räddningspersonal. Genom att betona förpackningens struktur och visuella design hittade man ett sätt som skapar maximalt visuell uppmärksamhet. Kartongen Carta Elega valdes för dess styvhet och släta yta, vilket ger lådan en lyxig känsla samtidigt som den är lätt och hållbar

Förpackningen har en skarp och ren utformning med skarpa och väldefinierade horn utan överlappande hörnveck, vilket gör att den står ut från traditionella lådor. Sidopanelerna kan tryckas separat med budskap specifika för respektive marknad. Till förpackningen används inget lim, vilket bidrar till Victorinox hållbarhetsmål och värderingar.   

”Vi är fantastiskt glada över att ha fått en iF Award för denna speciella förpackning” säger Cyril Drouet, Design and Innovation Director hos Metsä Board.

Sedan mer än 60 år är iF Design Award ett kvalitetsbegrepp över hela världen för utmärkt design. Juryn består av internationellt erkända auktoriteter på området och hade i år att bedöma fler än 5.000 bidrag från 53 länder i en rad olika kategorier.

I december tilldelades Metsä Boards Victorinox-förpackning titeln ”Champion of Packaging Printing” i Hong Kong Print Awards 2015.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!