I Mettler-Toledos testcenter kan förpackningsanvändare få sin förpackningar gratis inspekterade och testade. (Bild Mettler-Toledo)

Mettler-Toledo utökar sina gratistester av förpackningar

24 mars, 2021ANNONS

Mettler-Toledo utökar sitt program av kostnadsfria tester hos livsmedelstillverkare, som använder metall- och glasförpackningar . Det utökade programmet för inspektion av livsmedelssäkerhet baseras på initiativet ”Test Before You Invest”, som lanserades 2020 för att hantera den ökade användningen av glas- och metallförpackningar i livsmedelsbranschen.

Mettler Toledo skriver i ett pressmeddelande att företagets affärsområde Product Inspection har lagt till två nya inspektionslinjer i sitt europeiska testcenter i Barcelona, Spanien. Testcentret förser livsmedelstillverkare med kostnadsfria produktutvärderings- och bedömningstjänster, så att de kan vara säkra på att de använder rätt inspektionsteknologi för sina specifika produktionslinjer.

Programmets utvidgning är i linje med paketeringsindustrins trender, som indikerar en förväntad ackumulerad årlig tillväxt på 4,53 procent för glasförpackningar i Europa från 2020 till 2025. På metallburksmarknaden hoppas man också på tillväxt. Den förväntas öka med 2,6 procent per år under samma period. Hållbarhet, återvinningsbarhet och enkel transport är bara några av de faktorer, som bidrar till de ökade metall- och glasförpackningarna.

För att replikera inspektion av glas- och metallförpackade produkter beträffande fysiska föroreningar och förpackningsdefekter har den senaste röntgeninspektionstekniken i form av X3730– och X3750-systemen lagts till i testcentret i Barcelona.

X3730 utför föroreningsdetektering och ytterligare kvalitetssäkringskontroller av burkar och glasbehållare, medan röntgenmaskinen X3750 är bäst för hela inspektionen av glasbehållare vid höga linjehastigheter på upp till 1.200 förpackningar per minut.

”Vi hoppas att våra funktioner för distansinspektion, jämte de två nya inspektionslinjerna, gör det möjligt för ännu fler tillverkare att använda glas- och metallförpackningar i hela Europa och därmed förbättra livsmedelssäkerheten och inspektionsstandarderna”, säger Christine Gottschalk, chef för PI Test and Democentre, Mettler-Toledo Product Inspection.

Tillverkare, som använder tjänsten, får en individuell utvärdering av de egna produkterna. Vid behov går det att personligen delta i testningsprocessen, men testcentren kan också tillhandahålla distanstestning för länder med Covid-19-begränsningar. För distanstestning kan tillverkare skicka in sina livsmedelsprover och snabbt få en fullständig testrapport. Tillverkare kan också delta i testningsprocessen på distans via en videolänk, etc.

Mettler-Toledos framtidsplaner för testcentrets expansion omfattar ännu fler inspektionslinjer under året som kommer, bl.a. Vision Inspection för etikettverifiering och Product Data Check-teknik för inspektion av produktdata. Andra Mettler-Toledo-testcentrer finns i USA, Malaysia och Kina.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!