Den 1 februari tillträder Michael Bogdanski som ny VD i Micvac.

Michael Bogdanski har utsetts till ny VD i Micvac

24 januari, 2018

Det svenska livsmedelsteknikföretaget Micvac har utsett Michael Bogdanski till ny VD från och med den 1 februari 2018. Han tar över efter Håkan Pettersson under vars ledarskap företaget har sett en stark internationell expansion med hög tillväxttakt.

Micvacs nye VD har en omfattande internationell erfarenhet på chefsnivå från ledande globala företag inom snabbrörliga konsumentprodukter. Han har bott och arbetat i USA, Storbritannien, Tyskland och Sverige och kommer närmast från tjänsten som VD för den nordamerikanska divisionen av det brittiska hygienföretaget Deb Group.

Michael Bogdanski har även en kulinarisk bakgrund som ägare av en prisbelönt restaurang och investerare i ett bageri. 

”I dagens hektiska värld har vi ofta ont om tid att laga måltider från grunden, både hemma och i storkök. Tack vare den innovativa Micvac-tekniken med en patenterad ventil, som visslar när maten är klar, kan vi skapa färdigrätter med lång hållbarhet och fantastisk kvalitet”, säger Michael Bogdanski i ett pressmeddelande.

Mölndals-baserade Micvac erbjuder lösningar för färdigrättsmarknaden, med fokus på mikrovågstillagning och food service, och har idag kunder i hela världen. Viktiga komponenter i Micvacs produktions- och leveransprocess är företagets patenterade förpackningskomponenter: Micvac-tråget och den unika Micvac-ventilen.

”Vi kommer att ha stor nytta av Michaels kompetens inom internationella affärer och team building. Hans erfarenhet av B2C kommer dessutom att hjälpa Micvac att bli ännu bättre på att möta konsumenternas krav i en föränderlig miljö”, säger Anders Brännström, styrelseordförande i Micvac.
 

Carina Malm

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!