Kylda färdigrätter

Micvac etablerar sig på den sydkoreanska marknaden

29 februari, 2016

Svenska Micvac, med sitt unika tillagnings- och förpackningskoncept för färdigmat, har fått sin första kund på den  expansiva färdigmatsmarknaden i Sydkorea.
Det är det ledande sydkoreanska livsmedelsföretaget Daesang Corporation, som nyligen lanserat en serie kylda färdigrätter, som tillagas och förpackas med Micvacs patenterade mikrovågsteknik. Serien med kyld färdigmat kallas Whistling Cook och säljs över hela Sydkorea i såväl butiker som över nätet.

I Whistling Cook-serien ingår sex olika rätter i tre olika storlekar och recepten är inspirerade av mat från Korea, Kina och länder i Europa.

”Vi är mycket glada över det här projektet och det ska bli spännande att se hur väl produkterna accepteras av konsumenterna”, säger Myoung Hyun Seo, projektledare hos Daesang Corporation.

Den sydkoreanska lanseringen är resultatet av det nära samarbete mellan Micvac och den japanska multikoncernen DNP (Dai Nippon Printing Co., Ltd), som inleddes år 2010.

”Vi är mycket stolta över att bli en strategisk leverantör till Daesang Corporation. Det är en industriledare med fokus på hög kvalitet och innovation. Och jag är verkligen glad över att se hur väl Micvac utvecklas i regionen tillsammans med vår partner DNP”, kommenterar Micvacs VD Håkan Pettersson.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!