Micvacs VD Michael Bogdanski, (t.h.) och Paolo Mondini från G. Mondini berättade om sitt utökade samarbete på mässan iffa i Frankfurt. (Bild Micvac AB)

Micvac och Mondini utökar nu sitt samarbete inom food tech

13 maj, 2019ANNONS

Svenska food tech-företaget Micvac, som står bakom det revolutionerande mikrovågsbaserade tillagnings- och förpackningskonceptet med samma namn, och italienska trågförslutningsspecialisten Mondini ska utöka sitt partnerskap och satsa globalt. Det tillkännagav företagen på den stora kött- och charkmässan iffa i Frankfurt.

De båda företagen säger att de ska ha ett nära samarbete och fokusera på unik design, högpresterande system och framtidsinriktade hållbarhetsnivåer. Tillsammans kommer Micvac och Mondini att samarbeta för att utveckla nya idéer och produkter baserade på innovativ teknik.

Micvac har stora framgångar med sitt färdigmatskoncept, där man med hjälp av en specialutvecklad mikrovågstunnel kan tillaga, pastörisera och förpacka färdigmatsrätter i en kontinuerlig process.

Micvacs nya marknadsdirektör Malin Brodén, som tillträdde 1 maj i år, fanns också på plats på iffa-mässan i Frankfurt. (Bild Bo Wallteg)

”Vi letar alltid efter nya sätt att skapa fördelar för våra kunder. Vårt samarbete med Mondini garanterar inte bara en jämn integration av alla nuvarande Micvac- och Mondini-system, utan innebär också att vi tillsammans kan utveckla idéer som inte existerar idag”, säger Micvacs VD Michael Bogdanski.

Italienska företaget G. Mondini S.p.A. är en global ledare inom förslutningstekniker för livsmedelstråg och utvecklar trågförseglingslösningar som levererar färska och hälsosamma produkter till konsumenter.

”Vi är passionerade, när det gäller att erbjuda konsumenterna måltider som är hälsosamma, smakrikare och fräschare. I den här processen kan våra kunder förlita sig på vårt engagemang för att lösa alla problem som uppstår nu eller i framtiden”, tillägger Paolo Mondini från G. Mondini.

Micvac grundades år 2000 och har huvudkontor i Mölndal. Förutom företagets kärnmarknader i Sverige, Norge och Finland, arbetar Micvac även i exempelvis Brasilien, Ungern, Ryssland, Japan, Sydafrika och Australien. Företaget fortsätter att växa och expanderar globalt.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!