Svenska Micvacs unika tillagnings- och förpackningsteknik används vid lanseringen av nya färdigrätter på den rumänska marknaden. (Bild Micvac)

Micvacs förpackningsteknologi lanseras nu i Rumänien

16 februari, 2022ANNONS

Svenska food-tech-företaget Micvacs unika mikrovågs- och förpackningsteknologi för färdigrätter lanseras nu på den rumänska marknaden.

Lanseringen sker av livsmedelsföretaget Caroli Foods Group, som är en lokal marknadsledare inom processade köttprodukter på den rumänska marknaden.

Inför lanseringen har Caroli Foods Group, som ingår i den globala Sigma-gruppen, utvecklat tio nya kylda köttbaserade färdigrätter, vilka tillagas och förpackas med Micvacs speciella teknologi. Rätterna lanseras under varumärket Maestro.

Roxana Manolescu är VD för Caroli Foods Group. (Bild Caroli Foods)

”Under pandemin har konsumenterna börjat efterfråga recept som smakar som hemlagat. Därför passar den innovativa Micvac-teknologin den framtida marknaden väl”, säger Roxana Manolescu, VD för Caroli Foods Group.

Det här är första gången som Micvac-tekniken används på den rumänska marknaden och den har redan hjälpt Caroli Foods Group att nå framgångar. Den unika svenska teknologin gör att färdigrätterna får 60 dagars hållbarhet och ingredienserna behåller både sin smak, textur och näring över tid utan några tillsatser eller konserveringsmedel.

Micvac, som grundades år 2000 och har sitt huvudkontor i Mölndal, har utvecklat en patenterad metod att tillaga och pastörisera färdigrätter direkt i förpackningen via en specialutvecklad mikrovågstunnel. Tekniken innebär att de ingående ingredienserna bevarar både smak och näring och får lång hållbarhet. Rätterna görs ätfärdiga genom uppvärmning i mikrovågsugn.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!