Kanadensiska Hensall Foods har lanserat ett antal färdigrätter, tillagade och förpackade enligt svenska Micvacs patenterade teknologi. (Bild Hensall Foods. Bilden är ett montage)

Micvacs visslande färdigrätter har börjat höras även i Kanada

17 juni, 2022ANNONS

Svenska Micvacs unika förpackningskoncept för färdigrätter – som visslar när det är klart i mikrovågsugnen – har nu även lanserats på den kanadensiska marknaden.

Bakom lanseringen står företaget Hensall Foods – ett dotterbolag till Hensall Co-op – som presenterat en serie färdigrätter, tillagade och förpackade enligt Micvacs patenterade teknologi. Färdigrätterna har man lanserat under det passande varumärkesnamnet ”The Screaming Chef”..!

De kanadensiska färdigrätterna lanseras under varumärket ”The Screaming Chef”. (Bild Hensall Foods)

Mottagandet i Kanada rapporteras ha varit överväldigande positivt och Hensall Foods, som är verksamma i provinserna Ontario och Manitoba, erbjuder nu tolv olika färdigrätter, alla producerade och förpackade enligt Micvac-tekniken.

Hensall Foods har en 85-årig historia bakom sig med framförallt matvaror som torkade bönor och sojabönor. Färska färdigrätter började man med så sent som 2019 och det var då man också så småningom fick upp ögonen för det unika svenska färdigrättskonceptet.

”När Micvac först introducerade sin lösning såg vi direkt stora möjligheter och en stor potential. Micvacs teknik är definitivt helt rätt för dagens kunder. Efter en intensiv period med att testa olika recept, installera nödvändig utrustning och få obligatoriska certifikat, var vi redo att sätta igång, Jag tror att en av anledningarna till att vi lyckats så bra är att detta är en helt ny och revolutionerande teknik för färdigmat i Kanada”, säger Amir Naveed, VD på Hensall Foods Inc.

Matteknikföretaget Micvac, som grundades år 2000 och har sitt huvudkontor i Mölndal, har utvecklat en patenterad metod för produktion och förpackning av kylda färdigrätter. Metoden innebär att maten tillagas och pastöriseras varsamt direkt i förpackningen i en speciell mikrovågstunnel, vilket bevarar både smak och näring. Den speciella Micvac-förpackningen kännetecknas av att den är försedd med en specialkonstruerad ventil, som avger ett distinkt visslande ljud, när rätten är färdigvärmd i mikrovågsugnen. Maten får en hållbarhet på 40 – 60 dagar, trots att inga tillsatser eller konserveringsmedel används.

”Nu är det är viktigare än någonsin att minska matsvinnet. Den långa hållbarheten för Micvac-produkterna är lika viktig som den är unik. Micvacs teknik passar dagens behov helt perfekt”, sammanfattar Amir Naveed.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!