”Som en oberoende, innovativ och smidig nischspelare kan vi utvidga våra erbjudanden inom etikett- och förpackningsmarknaden” säger Geert Van Damme. (Bild CERM)

Mjukvaruspecialisten CERM köper ut sig från Heidelberg

13 augusti, 2020ANNONS

Företagsledningen för belgiska CERM, som utvecklar och levererar mjukvaror till tryckpressindustrin, har köpt ut sig från ägaren Heidelberger Druckmaschinen AG genom ett s.k. MBO (Management Buyout). Genom att bli självbestämmande siktar CERM nu på en global utvidgning och lansering av sina mjukvarulösningar för tryck av etiketter och förpackningar.

CERM har varit en del av Heidelberg-gruppen sedan år 2011. Företagets mjukvarulösningar anses vara några av de starkaste systemen på marknaden för alla typer av pressar, oavsett storlek och applikationsfokus.

CERM skriver i ett pressmeddelande att den växande trenden för digitalt etikett- och förpackningstryck bäddar för en ökad mjukvarustyrd automation, som säkerställer lönsam produktion inom etikett- och förpackningsområdet.

”Vår programvara är beprövad och kan öka service-, kvalitets- och effektivitetsnivåerna för etikett- och förpackningstryckare globalt. Vi fokuserar ständigt på befintliga och nya kundbehov och teknisk utveckling. För att utforska vår fulla potential och driva den tillväxten, behövde vi återfå självständighet och välkomna ytterligare distribution och supportkanaler”, säger Geert Van Damme, VD för CERM och en av cheferna involverade i MBO.

Även om CERM nu kommer att agera som ett självständigt bolag, så kommer man även i fortsättningen att tillsammans med Heidelberg utveckla och distribuera CERM:s programvaror för det kommersiella trycksegmentet. Alla befintliga kundkontrakt hos Heidelberg kommer också att finnas kvar.

”Vi värdesätter samarbetet under alla år och kommer att fortsätta samarbeta med Heidelbergs försäljnings- och serviceenheter. Vi ser också fram emot att som en oberoende, innovativ och smidig nischspelare utvidga våra erbjudanden inom etikett- och förpackningsmarknaden” säger Geert Van Damme.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!