I Mondis nya forsknings- och utvecklingscenter ska man i samarbete med kunderna utveckla sin portfölj av hållbara förpackningslösningar. (Bilder Mondi. Bilden är ett montage)

Mondi bygger FoU-center för hållbara förpackningslösningar

4 oktober, 2022ANNONS

För att möta kundernas ökande krav och önskemål på hållbara förpackningslösningar investerar globala förpacknings- och papperskoncernen Mondi fem miljoner euro (ca 54 miljoner kronor) i ett nytt forsknings- och utvecklingscenter i tyska Steinfeld.

Mondi skriver i ett pressmeddelande att med centret ska Mondi stärka sitt kundsamarbete samt främja kunskapsöverföring och insikter om förpackningsbehov och -krav.

”Denna investering kommer att stödja våra kunder genom att hjälpa dem att utveckla lösningar och uppnå sina hållbarhetsmål”, skriver Mondi.

Uppförandet av den nya FoU-centret har redan påbörjats och när det är färdigt kommer centret att innehålla pilotlinjer för både plast- och pappersbaserade lösningar, allt från beläggning, filmextrudering och tryckning till fyllningslinjer för flera produkter. Centret kommer också att ha ett analytiskt laboratorium. Där kommer också att finnas ett speciellt kundupplevelsecenter, där Mondis experter och förpackningsutvecklare i ett tidigt skede kan möta och samarbeta med kunder i utvecklingen av nya innovationer.

”Vi strävar ständigt efter att utveckla hållbara förpackningslösningar”, säger FoU-chef Elisabeth Schwaiger, Mondi. (Bild Mondi)

FoU-centret kommer att samla experter med stor kunskap om olika material och förpackningstyper. Möjligheter till extruderingsbeläggning, vattenbeläggning och silikonisering kommer att finnas, samt tillgång till olika tryckmaskiner. Fyllningslinjer för olika material, inklusive både horisontell och vertikal fyllnings-, formnings- och tätningsutrustning, kommer att göra det möjligt för kunderna att utföra försök utan att avbryta sin egen löpande produktion. Anläggningen gör det också möjligt för Mondi att arbeta med sina kunder för att utveckla pilotskaliga lösningar på plats och att påskynda processen från idé till en skalad lösning.

”Detta FoU-center visar på vår strävan att utveckla hållbara förpackningslösningar. Investeringen hjälper till att bidra till vår hållbarhetsplan Mondi Action Plan 2030 (MAP2030) och specifikt vårt mål att göra 100 procent av våra produkter återanvändbara, återvinningsbara eller komposterbara senast till år 2025”, säger Elisabeth Schwaiger, chef för FoU och IP Flexible Packaging på Mondi

——————————–
N.B.: Vi har nyligen även skrivit om hur Mondi vid sitt bruk i österrikiska Frantschach inrättat ett nytt testlaboratorium kring återvinning av barriärbelagda pappersförpackningar. Läs HÄR!

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!