Vid sitt bruk i tjeckiska Štětí ska Mondi investera ca 4,4 miljarder kronor i en ny maskin för tillverkning av säckkraftpapper. (Bild Mondi)

Mondi storinvesterar i maskin för produktion av kraftpapper

24 oktober, 2022ANNONS

Globala förpacknings- och papperskoncernen Mondi meddelar att man ska investera 400 miljoner euro (ca 4,4 miljarder kronor) i en ny kraftpappersmaskin i sitt bruk Štětí i Tjeckien.

Mondi skriver att investeringen stödjer tillväxten inom bolagets affärsverksamhet för papperspåsar och att den ingår i Mondis tidigare tillkännagivna kapitalinvesteringsprogram på en miljard euro för att påskynda tillväxten inom hållbara förpackningar.

Den nya maskinen, som får en årskapacitet på 210.00 ton säckkraftpapper, kommer att hjälpa Mondi att möta den ökande efterfrågan på pappersbaserade flexibla förpackningar – underbyggd av tillväxten inom e-handel och hållbara förpackningar – och kommer att öka Mondis utbud av hållbara förpackningar och papperslösningar.

Thomas Ott är VD för Flexible Packaging i Mondi. (Bild Mondi)

Mondi skriver i ett pressmeddelande att maskininvesteringen också kommer att göra det möjligt för Mondi att optimera produktionen över den återstående kraftpappersportföljen och stärka sin ledande position inom specialkraftpapper inom ett brett spektrum av applikationer som funktionella barriärpapper.

”Som en global ledare inom innovativa och hållbara förpackningslösningar är vi glada att kunna meddela att vi godkänt en så här viktig investering. Hållbarhet är kärnan i allt vi gör och det här är ett stort steg framåt på vår resa mot att göra alla våra förpackningslösningar återanvändbara, återvinningsbara eller komposterbara, vilket är ett av våra åtaganden för vår MAP2030 (Mondi Action Plan 2030)”, säger Thomas Ott, VD för divisionen Flexible Packaging i Mondi.

Pappersmaskinen i tjeckiska Štětí förväntas starta produktion år 2025 och nå full kapacitet år 2027.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!