Mondis påskoncept Flexibag Recyclable håller hundmaten fräsch och smaklig. (Bild Mondi)

Mondis flexibla PE-påse håller hundens mat färsk och saftig

15 juni, 2020

Globala förpackningskoncernen Mondi har utvecklat konceptet Flexibag Recyclable, som är en återvinningsbar polyetenbaserad påsförpackning, lämplig för exempelvis  hundmat.

Tyska företaget MERA Tiernahrung GmbH, som producerar husdjursfoder, använder nu en 12,5-kilos Flexibag Recycle-påse för sitt utbud av halvfuktig, mjuk hundmat. Denna typ av hundfoder kräver speciella förpackningar, som kan hålla tuggbitarna fräsch och fuktiga under produktens hela livslängd.

”Flexibag Recyclable är en mono-material-förpackning, bestående av polyeten och med en barriär som är helt återvinningsbar. Med sin kapacitet på 12,5 kilo är det den största återvinningsbara förpackningen i sitt slag inom sällskapsdjurssektorn”, säger Fitore Loshaj, regional försäljningschef inom Mondi Consumer Flexibles.

Mondi skriver att Flexibag Recyclable har en tät förslutning som skyddar den förpackade hundmaten och säkerställer långvarig fräschhet. Förpackningen är återförslutningsbar med en zip-förslutning och en specialdesignad matt yta, som ska öka uppmärksamheten i butikshyllan.

Förpackningen är också försedd med en speciell envägsventil, som bara ventileras från insidan till utsidan. Med hjälp av denna ventil, kan överskottsluft avlägsnas för att förbättra transporten när de fyllda förpackningarna palleteras.

Tyska institutet cyclos – HTP GmbH, som testar och certifierar olika produkters och materials återvinningsbarhet har bedömt att Flexibag Recyclable är återvinningsbar till 95 procent, förutsatt att erforderliga återvinningsanläggning finns tillgängliga på plats.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!