Glada elever på Bilingual Montessori School of Lund firar segern i Pantresan 2021. (Bild Pamela Hultström)

Montessori-skola i Lund tog segern i rekordstor Pantresan

20 december, 2021ANNONS

Det blev rekorddeltagande i årets upplaga av Pantameras skoltävling Pantresan där segern gick till årskurs fem på Bilingual Montessori School of Lund.

Pantamera skriver att under hösten har nära 500 skolklasser varit engagerade i Pantresan och på hela året över 1.200 klasser, vilket är ett rekordantal och en ökning med 43 procent jämfört med föregående år.

”Pantamera vill bidra med tillgänglig och trovärdig kunskap, som samtidigt förmedlar hopp om att det faktiskt går att påverka i rätt riktning – alla kan göra något”, säger Katarina Lundell, kommunikationschef för Pantamera/Returpack.

 Alla vinnarklasser:

 1a: åk 5 Bilingual Montessori School of Lund
 2a: åk 2-3 Gusums skola, Valdemarksvik
 3e: Fritidshem i Ysby föräldrakoop. Laholm
 4e-15e (utan inbördes ordning):
 Hovslättsskolan 5, Jönköping
 Oscar Fredriksskolan 3C, Göteborg
 Noblaskolan 2, Billdal, Göteborg
 Viktoriaskolan 4, Borgholm
 Sunnerstaskolan 4B, Uppsala
 Sunnerstaskolan 4A, Uppsala
 Älvdalsskolan 5b, Älvdalen
 Vittra Samset, Jönköping Bryggan, Jönköping
 Slussfors skola 3 – 6, Slussfors, Storuman
 Skogstorpsskolan Sk11, Falkenberg
 Läredaskolan 5, Hässleholm
 Drakskeppsskolan Al 2:1, Täby

Pantresan, som är inne på sitt 16:de år, är ett utbildningspaket och en skoltävling för årskurserna F-6. Pantresan utgår från läroplanen och ordnas av Pantamera. Årets koncept har varit en interaktiv talkshow med Beppe Singer, känd från Barnkanalen, tillsammans med en barnpanel och fem kunniga experter. Tanken bakom Pantresan är att öka intresse och kunskap bland unga om pantning och hållbarhet. Att skapa engagemang för klimatfrågor tidigt i åldrarna är viktigt för hela klimatomställningen.

”I Pantresan är alla vinnare – och återvinnare! Eleverna får på ett lekfullt och pedagogiskt sätt kunskap om att bli klimatsmarta och vår miljö tackar och bockar. Att en vinst i Pantresan dessutom ger en slant till klasskassan och möjlighet att göra något kul tillsammans som klass är som grädden på moset”, säger Beppe Singer, programledare för ”Pantresan – the Talkshow

I Pantresan finns även möjlighet att delta i en tävling, som äger rum på hösten och där första priset om 10.000 kronor delas ut till det mest kreativa bidraget. I år har juryn, som består av representanter från Pantamera och kommunikationsbyrån Lundberg&Co, utsett årskurs fem på Bilingual Montessori School of Lund till vinnare med följande motivering:

”BMSL årskurs 5 är en otroligt engagerad klass som arbetat väldigt kreativt med innehållet från Pantresan – the talkshow 2021. Eleverna har visat att de tagit till sig innehållet och visat prov på stort mod – samtidigt som de lyckats sprida sin nyvunna kunskap vidare ut bland folket på stan. Bra jobbat!”

För eleverna på Bilingual Montessori School of Lund har det varit en rolig och lärorik höst.

”Vi har haft jätteroligt när vi arbetat med Pantresan! Upplägget är både bra och inspirerande, så det blir roligt att arbeta med hållbarhet samtidigt som eleverna verkligen får använda sin kreativitet”, säger klassläraren Pamela Hultström.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!