Med Arcwise Multipack kan man göra multiförpackningar för 3, 4 eller 6 burkar. (Bild SCA Arcwise)

Multipack-lösning av wellpapp med SCA:s Arcwise-teknik

5 november, 2020ANNONS

SCA har lanserat ett nytt koncept för wellpappbaserade multipack för dryckesburkar, som ersätter konventionella multipack i plast. Konceptet, som kallas Arcwise Multipack, bygger på SCA:s patenterade Arcwise-teknologi, som gör det möjligt att tillverka wellpappförpackningar med rundade former.

SCA skriver att det nya multipack-konceptet är resultatet av ett utvecklingsprojekt som pågick under 18 månader och att lösningen är baserad på insikter från dryckessektorn.

SCA har lanserat wellpappkonceptet Arcwise Multipack, som är en ny plastfri lösning för multiförpackningar för dryckesburkar. (Bild SCA Arcwise)

Med Arcwise Multipack kan man utforma multiförpackningar för dryckesburkar i flera olika former och med 3, 4 eller 6 burkar i varje multipack. I konceptet ingår också en större wellpappbricka med rundade hörn som kan fyllas med flera multipack. Både wellpappbrickan och de enskilda multipacken kan förses med grafisk utformning och marknadsföringsbudskap.

Enligt SCA är Arcwise en unik förpackningsteknik, som för första gången möjliggör wellpappförpackningar med rundade hörn, vilket dels ger materialbesparing i förhållande till traditionella wellpapplösningar med skarpa hörn, dels ger högre attraktionsvärde vid exponering i butik. Samtidigt har Arcwise en betydande lättviktspotential, som avsevärt kan minska koldioxidavtrycket.

Arcwise-förpackningar kan produceras i konventionella wellpappmaskiner och efterföljande tryck- och stansutrustning och innebär inte betydande investeringar och olika Arcwise-förpackningslösningar är anpassade för automatisk montering och fyllning.

Arcwise-tekologin presenterades av SCA för första gången i början av år 2016 (läs HÄR) och sedan dess har flera olika förpackningslösningar i tekniken tagits fram (se exempel HÄR) av vilka Arcwise Multipack är en av de senaste i raden.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!