Multivas nya flowpackmaskin W 500 packar livsmedel i så kallade ”pillow packs”. (Bild Multivac. Bilden är ett montage)

Multivac introducerar flexibel flowpackmaskin för livsmedel

2 maj, 2022ANNONS

Globala förpackningsmaskintillverkaren Multivac, med huvudsäte i tyska Wolfertschwenden, har utvecklat och lanserat flexibla flowpacklösningen W 500, som är avsedd för packning av livsmedel i film- eller pappersmaterial.

Den nya horisontella flowpackern W 500, som betecknas som en universell maskinlösning, är designad för ett brett spektrum av applikationer och produkter inom livsmedel. Maskinen används för packning i så kallade ”pillow packs”, som är en primär lösning för säker och attraktiv förpackning av livsmedelsprodukter. ”Pillow packs” används också i stor utsträckning för att skydda industriella och farmaceutiska produkter.

”Med den nya W 500 i vårt produktsortiment kan vi erbjuda våra kunder ett ännu större urval av lösningar för att möta deras krav. Och med W 500 kan man välja förpackningsmaterial, så att förpackningarna blir miljövänliga och återvinningsbara”, förklarar Kim Hüther, chef för affärsområdet Tray & Pouch Packaging hos Multivac.

Horisontella flowpackern W 500 betecknas som en universell maskinlösning. (Bild Multivac)

Multivac skriver i ett pressmeddelande att huvudegenskaperna hos W 500 är enkel drift, lätt rengöring och underhåll samt ett attraktivt pris i förhållande till prestanda. Maskinen fungerar som en fristående lösning eller så kan lätt integreras i en automatiserad linje.

”W 500 är idealisk för förpackning av produkter som köttfärs, hamburgare, cevapcici, korv, ost och fryst fisk samt bageriprodukter som baguetter, croissanter och pizzor. Många typer av frukt och grönsaker kan också packas säkert i ”pillow packs” i W 500”, säger Kim Hüther.

Enligt Multivac kan den nya maskinen packa produkter med maximal bredd på 200 mm och höjd upp till 120 mm – med eller utan underliggande tråg eller brätte. Maskinen har en packhastighet på upp till 120 förpackningar i minuten med en maximal filmhastighet på 30 meter i minuten. W 500 har också ett integrerat gasanalyssystem för packning med modifierad atmosfär (MAP) och den kan förses med integrerade märkningslösningar.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!