R 235 är beteckningen på Multivacs nya termoformare

Multivacs nya termoformare packar skivade köttprodukter

17 februari, 2016

Globala förpackningsmaskintillverkaren Multivac, som har huvudkontor i tyska Wolfertschwenden, har utvecklat en ny varmformningsmaskin, speciellt avsedd för förpackning av skivade kött- och charkprodukter.
Termoformaren, som har beteckningen R 235, är som standard utrustad med formar och förslutningsstansar, som gör maskinen extra lämplig att producera platta förpackningar med skivade produkter.

”Marknaden i Centraleuropa för skivade produkter växer mycket kraftigt och konkurrensen är stor. Med vår nya R 235 erbjuder vi nu denna sektor en effektiv och ekonomisk lösning”, säger Dominik Eberhard, produktchef för termoformningsmaskiner hos Multivac.

Multivacs R 235 har ett gränssnitt som gör det enkelt att ansluta den till en skivningsmaskin. Tack vare att filminmatningen är sänkt kan skivarens inmatningsband placeras horisontellt på höjden av maskinramen, vilket gör att hela maskinlinjens längd kan reduceras betydligt.

Multivac skriver i ett pressmeddelande att R 235 dessutom är mycket flexibel, när det gäller användningen av olika förpackningsmaterial. Bredderna på de formar, som följer med som standard, är baserade på typiska format för förpackningar med skivade produkter, med det är enkelt att konvertera maskinen till andra förpackningsformat.

Multivac kommer att presentera den nya termoformaren i samband med köttindustrimässan IFFA 2016, som äger rum 7 – 12 maj i Frankfurt, Tyskland.

 

 

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!