En glad vinnartrio från Sverige och Nackademin: fr. v.: Alicia Lundgren, Natasha Bosnjak och Christian Koch. (Bild PIDA)

Nackademitrio finalvann PIDA med sina kalsonger i bananer…

3 oktober, 2019ANNONS

En trio unga designers från svenska Nackademin och deras bidrag ”Bois Underwear” blev slutsegrare, när BillerudKorsnäs designtävling PIDA (Packaging Impact Design Award) för första gången ordnade en slutfinal mellan de fyra segrarna i de nationella PIDA-tävlingarna i Sverige, Tyskland, Storbritannien och Frankrike.

Nackademi-trion Natasha Bosnjak, Alicia Lundgren och Christian Koch tog hem segern med sin innovativa och lite kaxiga förpackningslösning ”Bois Underwear” som är en kartongförpackning för mäns kalsonger i form av en banan..! Och precis som med en riktig banan ska användaren också ”skala” kartongbananen vid öppnandet!

”Vår förpackning är avsedd för kalsonger i lyocell. Lyocell växer på träd och det gör bananer också.. Den designinfluensen från naturen var en av anledningarna till att vi designade förpackningen på det sättet, men också för att det är ett oväntat sätt att förpacka underkläder på. Vi var eniga från början att vi ville göra något oväntat. Humor var en viktig ingrediens hela vägen igenom projektet. Vi ville med vårt bidrag visa att hållbarhet inte behöver vara på bekostnad av design” säger designtrion.

De tre unga förpackningsutvecklarna gläds förstås åt slutsegern i PIDA. De menar att förpackningsdesign i framtiden mycket väl klan vara både rolig, lekfull och lite ”på gränsen”.

”Vi är så glada över det här priset. Det betyder allt. Vi bara följde våra hjärtan och höll aldrig tillbaka eller följde de vanliga skandinaviska designkonventionerna. Vi lyckades skapa en rolig förpackning i hållbar kartong – och det är vi mycket nöjda med”, sade en av de tre i trion, Natasha Bosnjak, när finalpriset delades ut i samband med mässan Luxe Pack i Monaco.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!