”Det känns spännande att ta sig an den här nya utmaningen”, säger Paper Province nya VD Sandra Sundbäck. (Bild Paper Province)

Näringslivsprofil blir ny VD för värmländska Paper Province

5 juni, 2020

Näringslivsprofilen Sandra Sundbäck från Karlstad blir ny VD för värmländska klustret Paper Province. Hon startar sitt uppdrag i augusti då hon tar över stafettpinnen efter nuvarande VD Maria Hollander.

Sandra Sundbäck kommer närmast från en tjänst som hållbarhets- och kommunikationschef på Volvo Construction Equipment i Arvika.

”Det känns jättespännande att ta sig an den här nya utmaningen och vara med och arbeta på Paper Province för en hållbar framtid. Mina starkaste sidor är nätverkande, relationsbyggande och mitt kommunikativa ledarskap och det är viktiga delar i den här rollen”, säger Sandra Sundbäck i en kommentar till sin utnämning.

Sandra Sundbäck har erfarenhet av olika ledarroller. Förutom sin tjänst på Volvo har hon erfarenhet från reklambyrån Advant och Värmlands Idrottsförbund. Hon är också grundare av kompetensnätverket Wink (Women in Karlstad).

”För mig är Paper Province ett viktigt kluster för att sätta bioekonomi och innovation på kartan”, säger hon.

Paper Province är ett företagskluster med över 100 medlemsföretag. Den tillträdande VD:n ser medlemsfrågorna som mycket viktiga.

”Den samlade kraften och kompetensen hos medlemsföretagen är en otrolig styrka. Jag ser fram emot att lära mig mer om allt som görs inom ramen för Paper Province och längtar efter att få komma igång efter sommaren”, avslutar Sandra Sundbäck-
hon.

Paper Province ordförande Ola Brundin har varit med genom hela rekryteringsprocessen och är mycket nöjd.

”Vi är glada över att ha rekryterat Sandra Sundbäck som ny VD för Paper Province. Sandras bakgrund som nätverksdrivande kommunikatör och ledare är en perfekt matchning för uppdraget att ta Paper Province in i framtiden”, säger han.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!