Från vänster: näringsminister Ibrahim Baylan, VD Henrik Péters och grundaren Carl-Hugo Péters vid invigningen av Paxxos nya lokaler i Malmö. (Bild Bo Wallteg)

Expansiva Paxxos nya lokaler invigdes av näringsministern

21 maj, 2019ANNONS

Den 20 maj var näringsminister Ibrahim Baylan på plats hos Paxxo i Malmö, för att inviga företagets nya produktionshallar och extruder, en satsning på femtio miljoner kronor. 150 personer var med och lyssnade och fick ta del av produktionen.

Paxxos VD Henrik Péters är mycket nöjd med utvecklingen för företaget. ”Vi har nu möjlighet att, i linje med våra mål, fördubbla omsättningen till år 2025”, säger han. (Bild Bo Wallteg)

Paxxo, som tillverkar smarta avfallslösningar, är inne i en stark tillväxtfas och bolagets säcksystem, som bygger på att 150 meter avfallssäckar veckas och laddas ner i en speciell kassett, säljs nu på fyrtio marknader, bland annat Australien och Nya Zeeland.

Den investering på 50 miljoner kronor, som Paxxo nu genomfört, har bland annat resulterat i två nya produktionshallar, den ena för filmblåsningen, där det på sikt ska finnas sex extrudrar, och den andra för den automatiserade veckningen av säckmaterialet. I investeringen ingår också en ny extruder från italienska Zocchi, som har en betydligt större kapacitet jämfört med de tre extrudrar man haft fram till nu.

Själva invigningsklippningen av ”bandet”, som i det här fallet bestod av två plastballonger, gjordes av näringsministern Ibrahim Baylan och Carl-Hugo Péters, som var en av de två grundarna, när Paxxo bildades 1980.

En längre artikel om Paxxo och invigningen kan du läsa i nästa nummer av tidningen nord emballage, som utkommer i månadsskiftet maj/juni.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!