Till hösten håller Nordisk Bioplastförening seminarier om bioplast i Helsingfors, Stockholm och Oslo.

NBF håller bioplastseminarier i tre nordiska huvudstäder!

17 juni, 2019

På temat ”Bioplastics – it’s a better choice” kommer Nordisk Bioplastförening (NBF) i september att hålla högintressanta seminarier i Helsingfors, Stockholm och Oslo.
Seminariernas mål och syfte är att i en tid, då plast som material och begrepp har placerats vid skampålen, informera om förtjänsterna med plaster, som tillverkats av förnyelsebara i stället för fossila råvaror.

Det är som bekant mycket fokus på plast och plastförpackningar för närvarande. I media, ute bland allmänheten och bland forskare och experter diskuteras plastens existensberättigande. Att plast, som slängs i naturen, skräpar ner är ett faktum, liksom att stora mängder plastavfall flyter omkring i världshaven. Men skall vi förbjuda plasten helt? Vårt samhälle och det sätt vi lever på klarar inte det. Plastmaterialen behövs inom många områden, inte minst till förpackningar – men vi kan göra mycket för att effektivisera produktionen, skapa bättre hållbarhet och inte minst återvinna.

För att minska användningen av fossila resurser vid tillverkning av plast är bästa sättet att utgå från förnyelsebara råvarukällor. Bioplaster är i stark utveckling och kommer att växa ändå starkare i framtiden – de är ett bättre val helt enkelt!

Men vad döljer sig bakom begreppet ”bioplaster”? Är de alltid nedbrytbara eller komposterbara? Kan vi bara slänga dem i naturen. som då tar hand om nedbrytningen? Är de dyrare än fossila plaster? Vilka egenskaper har bioplaster? Och vad händer i framtiden och inte minst hur ser återvinningen ut för dessa framtidens material?

Nordisk Bioplastförening är i stark tillväxt och samlar idag ett sextiotal företag, som producerar, konverterar eller använder bioplaster. Föreningens uppgifter är att öka kunskapen om material, att kunna ge svar på bland annat ovanstående frågor. Och det är också det som de tre seminarierna i september ska göra.

Seminarieprogrammet innehåller en stark mönstring av kunniga och engagerade talare från flera viktiga aktörer inom bioplaster – både tillverkare, konverterare och användare. I talarlistan finns representanter från European Bioplastics, BASF, FKuR, Iggesund Paperboard, Stora Enso, TÜV Austria Belgium, Hexpol, Arctic Biomaterials Oy, Greenway Denmark, Nordic Polymers, NATY AB och Scanfill.

Den som är intresserad av att hålla sig informerad och som vill lära sig mer om bioplaster, bör inte missa det här tillfället att få veta mer under en intensiv seminariedag! Seminarierna äger rum i Helsingfors den 10 september, Stockholm den 11 september och Oslo den 12 september.

Mer information, program och anmälan till respektive seminarium i de tre huvudstäderna finns på NBF:s hemsida! (Obs information, etc. är på finska, svenska och norska)

Kontaktuppgifter

Nordisk Bioplastförening

Visa sida

Tel +46 (0) 42 29 80 33
Fax +46 (0) 42 28 25 75
Skicka epost
Besök webbplats

Drottninggatan 184
254 33 Helsingborg

LADDA NER/LÄS PRESSMATERIAL

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!