NBF-webinar om återvinning och kompostering av bioplaster

1 december, 2020

Nordisk Bioplastförening (NBF) anordnar den 8 december ett kostnadsfritt webinar, som bland annat ska behandla återvinning och kompostering av bioplaster. På programmet står även information om kemisk återvinning av plast.

Webinaret, som har rubriken ”Recycling of renewable bioplastics and composting in relation to bioplastics”, innehåller föredragningar av fyra välrenommerade experter på polymerområdet, med specialinriktning på bioplaster.

Michael Carus (Bild nova-Institute)

Huvudtalare är Michael Carus, grundare av och VD för tyska nova-Institute, som kommer att tala om ”Reneawable Polymers and Chemical Recycling”.
Hans presentation kommer att ge en omfattande översyn av marknaden för förnybara polymerer i dag och i morgon och han kommer även att informera om kemisk återvinning av plastavfall, som av många anses vara den enda vägen att uppnå en cirkulär ekonomi inom plastområdet.

Andra talare är Morten Brøgger Kristensen från danska Solum A/S, som ska tala om bioplaster och kompostering och professor Ali Harlin från finska forskningsinstitutet VTT, som ska tala om mekanisk och kemisk återvinning av bioplaster kontra kompostering.

Felix Helander från Helander Consulting AB kommer att ge en översikt över de viktigaste pågående EU-direktiven och –initiativen, som är kopplade till återvinning och hållbarhet och vad de kan betyda för förpackningsindustrin och varumärkesägare.

Moderator för webinaret är Bo Wallteg, chefredaktör för Packnews och nord emballage och styrelsemedlem i Nordisk Bioplastförening.

Webinaret pågår mellan kl 14.00 och ca kl 15.15 den 8 december och det är kostnadsfritt, men kräver registrering för att erhålla en länk till eventet.

Info och registrering HÄR.

Kontaktuppgifter

Nordisk Bioplastförening

Visa sida

Tel +46 (0) 42 29 80 33
Fax +46 (0) 42 28 25 75
Skicka epost
Besök webbplats

Drottninggatan 184
254 33 Helsingborg

LADDA NER/LÄS PRESSMATERIAL

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!