Harald Schulz, mångårig VD och koncernchef i AR Packaging, har lämnat sin post hos nye huvudägaren Graphic Packaging och ska nu fortsätta sin yrkeskarriär i egen regi. (Bild AR Packaging/Graphic Packaging)

Harald Schulz avgår efter lång karriär i förpackningsbranschen

23 november, 2022ANNONSE

Harald Schulz – som under många år var verkställande direktör och koncernchef i svenska AR Packaging – meddelar att han har lämnat sin post.

Harald Schulz arbetade som chef i svenska AR Packaging i mer än 20 år. 2012 – när koncernen ÅR Packaging Group bildats genom sammanslagning av bland annat Å&R Carton och Flextrus – blev Harald Schultz VD och koncernchef efter Per Lundeen.

Koncernnamnet ändrades sedermera till det mer internationellt gångbara AR Packaging och Harald Schulz var uppskattad chef i koncernen fram till i fjol, då AR Packaging förvärvades av Graphic Packaging International (Läs HÄR) och Harald Schultz utsågs till Senior Vice President (SVP) och Chief Transformation Officer (CTO) hos den nye huvudägaren.

I ett inlägg på LinkedIn framför nu Graphic Packaging ett tack till Harald Schulz och skriver bland annat:
”Vårt uppriktigaste tack och de varmaste lyckönskningar går till Harald Schulz, som har avslutat sin tjänst som SVP och Chief Transformation Officer på Graphic Packaging. Som VD och koncernchef för AR Packaging var Harald företagets ledstjärna under många år och styrde verksamheten till lönsam tillväxt och sedan, efter förvärvet av AR Packaging av Graphic Packaging 2021, säkerställde han den sömlösa integrationen av de två verksamheterna i det som nu är den största falskartongtillverkaren i världen!”

Själv uppger Harald Schulz att han har ett nytt arbete som VD och grundare av företaget Hasico, som ska tillhandahålla konsulttjänster. Och i den egenskapen kommer han ändå att finnas kvar i Graphic Packaging-sfären!

”Vi är glada att kunna rapportera att vi inte förlorar Haralds stora kunskap och erfarenhet, eftersom han kommer att vara kvar i företaget som konsult”, skriver Graphic Packaging på LinkedIn.

Relaterte artikler

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!