Spanska Pusa Pack, som förvärvas av Smurfit Kappa Bag-in-Box, är specialiserade på innerpåsar för stora wellpappbaserade bulk- och BiB-lösningar. Bilden visar Octotank Euro-serien med kapaciteter på 1.000 respektive 500 liter. (Bild Pusa Pack)

Smurfit Kappa BiB växer med förvärv av spanska Pusa Pack

15 november, 2022ANNONSE

Smurfit Kappas Bag-in-Box-division har avtalat om förvärv av spanska Pusa Pack, som producerar förpackningslösningar för vätskor inom livsmedel, kosmetika, läkemedel, etc. Pusa Pack kommer att integreras i Smurfit Kappas BiB-verksamhet i Spanien.

Smurfit Kappa skriver att Pusa Pack S.L., som ligger i Onda, nära Castellón i regionen Valencia, är specialiserade på tillverkning av BiB-innerpåsar med stor kapacitet, från 200 liter upp till 1.500 liter, vilka används för lagring och transport av bulkförpackade flytande och halvflytande produkter.

Thierry Minaud är VD för Smurfit Kappa Bag-in-Box. (Bild pressbild)

”Förpackningar för stora produktmängder blir alltmer miljövänliga och en tydlig trend är att man går från kraftiga IBC-containrar i plast eller rostfritt stål till mer koldioxidsnåla lösningar med wellpappcontainrar och flexibla innerpåsar”, säger Thierry Minaud, VD för Smurfit Kappa Bag-in-Box.

Enligt Smurfit Kappa innebär en wellpappcontainer med flexibel innerpåse en 87-procentig viktminskning av plast jämfört med en IBC i hårdplast. Dessutom slipper man rengöringskraven för en plast-IBC och får förlängd hållbarhetstid för produkterna vid aseptisk fyllning.

”Det här förvärvet stärker Smurfit Kappas Bag-in-Box-portfölj och ger goda marknadssynergier mellan de två företagen. Affären blir också till stor nytta för kunderna, särskilt de som efterfrågar bag-in-box-lösningar i många olika format, exempelvis till detaljhandeln eller till industriell användning”, säger Pascual Martinez, som är chef för Smurfit Kappa Bag-in-Box-verksamhet på Iberiska halvön.

Smurfit Kappa Bag-in-Box har varit verksamt på marknaden för större BiB-förpackningar sedan 2002 och levererat wellpappbehållare och innerpåsar genom sitt försäljningskontor i Liquiwell, Tyskland. Smurfit Kappa Bag-in-Box är europeisk ledare för BiB-lösningar och deras förslutnings- och doseringskran Vitop® är nummer ett i världen inom kranar för BiB-förpackade viner.

Relaterte artikler

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!