Nackademins VD Astrid Westfeldt Corneman och Lars Erik Torjussen, CEO Noroff Education, gläds åt samgåendet. (Bild Nackademin)

Nackademin går samman med norska institutionen Noroff

17 november, 2022ANNONSE

Nackademin – ledande svenskt utbildningsföretag, bl a inom förpackningsdesign – går samman med norska utbildningsinstitutionen Noroff. Samgåendet sker via Noroff Education AB, som förvärvat 51 procent av aktierna i Nackademin.

Nackademin skriver i ett pressmeddelande att samgåendet stärker Nackademins position inom yrkesinriktad utbildning.

”För Nackademin är samarbetet med Noroff ett naturligt nästa steg. Vi har samma vision när det kommer till utbildning, livslångt lärande och anställningsbarhet och genom att kombinera Nackademins organisatoriska styrka med Noroffs enastående online kapacitet, vill vi säkra fortsatt tillväxt på den svenska marknaden. Som en grupp kommer vi stärka vår innovationsförmåga och kunna distribuera vår gemensamma portfölj till en mycket större publik under befintliga varumärken”, säger Vibeke Pålhaugen, styrelseordförande i Nackademin.

Nackademin uppger att det i Norden är stor efterfrågan på kompetens inom Nackademins och Noroffs gemensamma specialistområden. Inte minst inom IT och samhällsbyggnad är kompetensbristen extraordinär. Yrkeskompetens behövs, och utbildning är lösningen. Yrkesspecifik utbildning är en nödvändighet för att de tillsammans ska möta vår samtids utmaningar, den femfaldiga övergången inom energi, miljö, teknik, säkerhet och demografi.
Noroff är specialiserade inom digitalisering. Nackademin och Noroff delar passionen att hjälpa verksamheter inom samtliga branscher och sektorer med deras digitala transformationsresa. Genom de ingenjörsutbildningar de båda aktörerna erbjuder har dom också en djup förankring i vilka behov, kopplat till digitalisering, som vi ser i samhället.

”Vi är djupt imponerade över vad Nackademin har åstadkommit och det sätt som de säkerställer sina studenters färdigheter och kunskaper inom digital transformation. Vi delar visionen av vad vi vill åstadkomma för våra studenter och genom att slå samman våra resurser av anställda och konsulter kommer vi kunna hjälpa fler i Norge och Sverige att uppnå framgångsrika karriärer”, säger Lars Erik Torjussen, CEO, Noroff Education.

Nackademin och Noroff, under ett tak, med sina respektive varumärken, kommer att erbjuda ett stort utbud av vassa eftergymnasiala utbildningar och kurser – till individer och företag. Det åstadkommer dom genom att förena krafterna hos lärare, konsulter och specialistkompetenser som har en hög akademisk nivå och gedigen branscherfarenhet.

Nackademin styrelseordföranden Vibeke Pålhaugen (t.v.) och VD:n Astrid Westfeldt Corneman fortsätter att leda Nackademins svenska verksamhet tillsammans med företagets ledningsgrupp. (Bild Nackademin)

Det gemensamma utbudet består av både ackrediterade utbildningar och icke ackrediterade kortare kurser och tillsammans har Nackademin och Noroff cirka 7 000 studenter inom främst IT och samhällsbyggnad. Nackademin erbjuder även utbildningar inom områden som kommunikation, design, elteknik, energi och pedagogik samt vård och hälsa. Samtliga utbildningar genomförs i nära samarbete med företag från respektive bransch.

Tillsammans stärker nu Nackademin och Noroff sin kapacitet och förmåga att ta fram och utveckla utbildningar, och förbereda våra studenter, så de blir anställningsbara och kan bidra med den yrkeskompetens som marknaden i Sverige och Norge efterlyser och efterfrågar.

”Det här är en perfekt match för Nackademin i vår strävan att öka tillgängligheten och erbjuda yrkeskompetens till större delar av den svenska marknaden. Detta kommer att stärka vår position särskilt inom IT och online utbildning”, säger Nackademins VD Astrid Westfeldt Corneman, som tillsammans med sin ledningsgrupp och ordföranden Vibeke Pålhaugen fortsätter att leda verksamheten i Sverige.

——————————————————-
Nackademin är ett utbildningsföretag som bedriver yrkeshögskole- och företagsutbildningar. Idag erbjuds 40 YH-utbildningar inom områden som design, kommunikation, vård & hälsa, bygg, IT, pedagogik, energi och elteknik i nära samarbete med företag från branschen. Totalt har Nackademin ca 2.500 studenter och ca 40 anställda fördelade på verksamhetsområdena.

Noroff är en utbildningsinstitution i Norge som består av Noroff University College, Noroff Higher Vocational College och Noroff Accelerate.
Noroffs främsta strategiska fokus är att genom toppmodernt innehåll, teknik och engagerande lärandeupplevelse, både fysiskt och digitalt, säkerställa färdigheter och anställningsbarhet inom IT och digitala media. Noroff har campus i Oslo, Bergen, Stavanger och Kristiansand. 80 procent av deras drygt 4.500 studenter studerar online.

Relaterte artikler

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!