Rickard Rafstedt, Account Manager Heidelberg Sverige AB, t.v. och Patrik Jenemark, VD för Nordvalls, t.h., ”pandemihälsar” framför Nordvalls första Gallus etikettpress, som snart får sällskap av två nya Labelmaster-pressar. (Bild Gallus Ferd. Rüesch AG)

Nordvalls ökar kapaciteten med två nya Gallus etikettpressar

27 oktober, 2020ANNONS

Etikettleverantören Nordvalls i skånska Sjöbo ökar sin tryckkapacitet genom inköp av två nya Gallus Labelmaster tryckpressar. De två pressarna kommer att installeras i december 2020 och januari 2021.

De två nya flexotryckpressarna innebär att Nordvalls får tre pressar av samma märke och modell till sin maskinpark. Investeringen görs för att möta den kraftigt ökande efterfrågan på högbehandlade etiketter i stora volymer. Nordvalls första Gallus etikettpress – en Labelmaster 440 – har varit i produktion sedan våren 2019. Nordvalls maskinpark består av en blandning av flexo-, screen- och digitalpressar.

”Vi investerar nu för att vi fortsätter att växa och behöver utöka vår kapacitet, men också för att öka vår flexibilitet och fortsätta att möta kundernas krav på korta leveranstider”, säger Patrik Jenemark, Nordvalls verkställande direktör.

Förutom tryck med flexo är de två nya Labelmaster-pressarna också utrustade med enheter som möjliggör screentryck. Dessutom kommer en kallfolieringsenhet och en roterande stans att integreras. Applikationer, som ska produceras i de nya pressarna är främst etiketter för läkemedels-, kosmetika-, livsmedels- och tillverkningsindustrin samt säkerhetsetiketter.

Nordvalls Etikett, som grundades 1907, har huvudsäte och produktion i Sjöbo samt en andra produktionsenhet i Kungälv. Sedan mars 2020 ingår också engelska Watermill Press Ltd. i Bradford, i bolaget.
Sedan 2017 ingår Nordvalls i Possehl Group, en företagskoncern med säte i tyska Lübeck.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!