”Chosen by people, packaged by nature” är en vision hos Elopak och passar bra ihop med börsintroduktionen. (Bild Elopak)

Norska Elopak blir publikt och har nu noterats på Oslo-börsen

18 juni, 2021ANNONS

Norska Elopak, ledande global tillverkare av vätskekartongförpackningar, har den 17 juni blivit publikt och noterats för handel på Oslo-börsen (Oslo Stock Exchange, code: ELO).

”Detta är en stor dag för Elopak”, sade Elopaks VD Thomas Körmendi vid börsintroduktionen den 17 juni. (Bild Elopak)

”Detta är en stor dag för Elopak och jag är mycket stolt över dagens notering. Att vara ett börsnoterat företag ger oss större flexibilitet att växa och utvecklas vidare. Det representerar också en möjlighet för alla att investera i Elopak och följa med på vår resa för att leverera hållbara förpackningslösningar av hög kvalitet. Vår vision är ´chosen by people, packaged by nature´ och nu kommer vi också att arbeta hårt för att väljas av investerare på börsen”, säger Thomas Körmendi, VD för Elopak.

Slutkursen för aktierna efter öppningsdagen blev 28 norska kronor, vilket motsvarar ett börsvärde för Elopak på 7,5 miljarder norska kronor.

Elopaks tidigare ensamägare Ferd Group skriver att man avser att förbli en aktiv och engagerad aktieägare.

”Börsnoteringen är en spännande milstolpe för Elopak. Det har varit en lång resa sedan Elopak grundades som ett lokalt företag i Norge år 1957, till den position som företaget har idag som en global branschledare. Som långsiktiga ägare och supportrar är vi imponerade av Elopaks resultat hittills och vi ser fram emot att fortsätta vårt arbete med företaget i framtiden. Som ett börsnoterat företag kommer Elopak att ha större ekonomisk flexibilitet för att stödja sina planer för tillväxt och spela en ännu större roll i det globala skiftet mot en cirkulär ekonomi med låga koldioxidutsläpp. Vi välkomnar alla nya aktieägare”, säger Morten Borge, VD för Ferd Group.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!