Rottneros fibertråg finns nu på ute på marknaden och återfinns på butikehyllorna i Sverige och andra eiropeiska länder. (Bild Moa Andersson)

Nu finns Rottneros fibertråg på de europeiska butikshyllorna

12 november, 2020ANNONS

”Nu finns Rottneros formpressade och återvinningsbara fibertråg för kylda färdigrätter med lång hållbarhet på butikshyllorna i Sverige och andra länder i Europa”. Det skriver Rottneros VD och koncernchef Lennart Eberleh i bolagets kvartalsrapport.

Rottneros fibertråg minskar andelen plast med 85 procent i jämförelse med traditionella fossilbaserade förpackningar för likvärdiga applikationer. Fibertrågen är designade så att det enkelt går att separera den skyddande filmen från förpackningen, när rätten är uppäten. Detta underlättar för konsumenten att källsortera förpackningen helt och hållet. Trågen är även helt fria från skadliga kemikalier som exempelvis PFAS.

”Trågen är resultatet av en omfattande utveckling i linje med EU-kommissionens strategi att få bort engångsförpackningar av plast från marknaden”, säger Lennart Eberleh.

Rottneros ser ett stort intresse på marknaden för fibertrågen och förbereder för en ökning av kapaciteten i Rottneros Packagings trågfabrik i Sunne.

”Trågen innehåller endast högkvalitativ fibermassa från FSC-certifierad värmländsk skog nära Rottneros Bruk och Rottneros Packaging, där tillverkningen sker”, avslutar Lennart Eberleh.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!