Nu finns Rottneros fibertråg på de europeiska butikshyllorna

PUBLICERAD: 12 november 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Rottneros fibertråg finns nu på ute på marknaden och återfinns på butikehyllorna i Sverige och andra eiropeiska länder. (Bild Moa Andersson)

”Nu finns Rottneros formpressade och återvinningsbara fibertråg för kylda färdigrätter med lång hållbarhet på butikshyllorna i Sverige och andra länder i Europa”. Det skriver Rottneros VD och koncernchef Lennart Eberleh i bolagets kvartalsrapport.

Rottneros fibertråg minskar andelen plast med 85 procent i jämförelse med traditionella fossilbaserade förpackningar för likvärdiga applikationer. Fibertrågen är designade så att det enkelt går att separera den skyddande filmen från förpackningen, när rätten är uppäten. Detta underlättar för konsumenten att källsortera förpackningen helt och hållet. Trågen är även helt fria från skadliga kemikalier som exempelvis PFAS.

”Trågen är resultatet av en omfattande utveckling i linje med EU-kommissionens strategi att få bort engångsförpackningar av plast från marknaden”, säger Lennart Eberleh.

Rottneros ser ett stort intresse på marknaden för fibertrågen och förbereder för en ökning av kapaciteten i Rottneros Packagings trågfabrik i Sunne.

”Trågen innehåller endast högkvalitativ fibermassa från FSC-certifierad värmländsk skog nära Rottneros Bruk och Rottneros Packaging, där tillverkningen sker”, avslutar Lennart Eberleh.

Läs vidare

Sainsbury´s minskar plastanvändningen och får klagomål från kunderna

Vi är alla konsumenter och inte alltid lätta att hantera för varumärkesägarna. Det visar det här exemplet från Storbritannien.
sains

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah

Alpla Group gör ny investering i svenska Blue Ocean Closures

Svenska start-up-en Blue Ocean Closures, som utvecklar fiberbaserade skruvkorkar, får nu en andra investering från österrikiske delägaren Alpla Group
blue-alpla-utvald

Treform satsar på egen energi med stor solcellsanläggning

Förpackningsföretaget Treform i Landskrona kommer år 2023 att starta en solcellsanläggning som ska ge 200.000 kWh egenproducerad el.
treform-solcell-utvald

Senaste nytt

Bioplastproduktionen väntas växa med sjutton procent kommande fem år

En aktuell marknadsstudie förutspår en årlig tillväxt på 17 procent för biobaserade polymerer mellan år 2023 och år 2028.
csr

Coca-Colas flaskor blir lättare och sparar 3 miljoner ton PET i Nordamerika

Coca-Cola Company har gjort om sina PET-flaskor på den nordamerikanska marknaden och minskar därmed materialförbrukning med 3 miljoner ton år 2025.
coke1

Så packar man ETT ägg effektivt

Så här i påsktider kan det vara äggstra aktuellt att visa en lösning på en smart äggförpackning. Den har utvecklats av Antalis Packaging i Storbritannien.
new-egg-box-and-packaging-awards-composition-900x600

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01