Di Luca & Di Luca med varumärket Zeta har nu sagt farväl till konservburkar i metall och övergått till Tetra Paks kartongbaserade ”konservförpackning” Tetra Recart. (© Di Luca & Di Luca/Creative Commons Licens. Bilden är ett montage)

Nu har Di Luca & Di Luca sagt farväl till konserver i metall

15 april, 2021ANNONS

Livsmedelsföretaget Di Luca & Di Luca med varumärket Zeta har sagt farväl till konservburkar i metall och helt övergått till Tetra Paks kartongförpackning Tetra Recart®.

Företaget skriver i ett pressmeddelande att vecka 15 försvinner de sista metallburkarna från hyllan och ersätts med ”konservförpackningen” Tetra Recart.

Valet av förpackning har stor påverkan på klimatavtrycket och därför skrotar familjeföretaget Di Luca & Di Luca nu de sista konservburkarna, som finns kvar inom kategorin baljväxter.

Enligt Di Luca & Di Luca ger Tetra Recart-förpackningen, som till två tredjedelar består av kartong, ett koldioxidavtryck som är 52 procent lägre än en konservburk i metall. Dessutom minskar företagets metallförbrukning med 92 ton aluminium per år.

”Som alltid är hållbarhetsfrågorna komplexa. Men det tyska forskningsinstitutet IFEU (German Institute for Energy and Environmental Research) redovisar i en livscykelanalys att en Tetra Recart ger 52 procents lägre CO2-avtryck än en konservburk i metall, och det var avgörande för vårt beslut”, säger Helene Rehnberg, inköpschef på Di Luca & Di Luca.

I och med övergången till en kartongbaserad konservförpackning har innehållet i Zetas förpackningar med baljväxter ökat från 410 gram till 480 gram. Följande baljväxtprodukter finns i den nya förpackningsstorleken: kikärtor, kidneybönor, stora vita bönor, svarta bönor, blandade bönor och gröna linser.

”Vår nya, lite större förpackning är ensam i sitt slag på butikshyllan och vi tror att den kommer att uppskattas av den stora familjen och de som gillar att äta mycket vegetariskt”, säger Helene Rehnberg.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!