Anmälningstiden till årets ScanStar har inletts. Deadline för att skicka in anmälan är 27 maj och senast 3 juni ska tre exemplar av varje anmälda förpackningar ha skickats till årets arrangör, finska förpackningsorganisationen Pakkaus.

Nu kan man börja anmäla sina tävlingsbidrag till ScanStar

12 mars, 2020

Anmälningstiden till årets upplaga av nordiska förpackningstävlingen ScanStar har nu inletts. Sista anmälningsdag är 27 maj.

ScanStar, som avhållits varje år sedan 1969, arrangeras av paraplyorganisationen Scandinavian Packaging Association (SPA)och dess nationella medlemsorganisationer i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Arrangörskapet växlar mellan landsorganisationerna och i år är det Finland och den finska förpackningsorganisationen Pakkaus, som håller i arrangemanget.

ScanStar är öppen för alla förpackningslösningar, som är designade, konstruerade eller tillverkade i något av de nordiska länderna. Förpackningar, som tillverkats i andra länder och som säljs av ett nordiskt företag, eller beställts av en nordisk kund, kan också deltaga.

Tävlingsbidrag till ScanStar kan lämnas in av designers, förpackningsutvecklare, tillverkare eller köpare av förpackningar, med tillstånd från de andra intressenterna. Varje företag kan anmäla in ett obegränsat antal förpackningar som följer tävlingsreglerna.

Den som belönas med en ScanStar-utmärkelse får ett speciellt diplom samt rätten att använda ScanStar-logotypen i marknadsföringen av den prisbelönta förpackningen. Vidare har förpackningar, som vunnit ScanStar, rätt att deltaga i den globala tävlingen World Star, som organiseras av World Packaging Association (WPO).

Anmälan till ScanStar-tävlingen sker via ett speciellt formulär (ett för varje anmäld förpackning), som ska fyllas i och skickas in senaste den 27 maj i år. Dessutom ska tre exemplar av varje anmäld förpackning skickas in och där är sista datum den 3 juni i år.

Länk till anmälningsformulär till ScanStar 2020 finns HÄR!

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!