Den nya barnmaten från finska Muru Baby Food förpackas i ”kartongkonserven” Tetra Recart®. Fem olika produkter ingår i första lanseringen. (Bild Tetra Pak)

Ny barnmat från Finland är först att förpackas i Tetra Recart

11 mars, 2020ANNONS

Finska Muru Baby Food är det första företaget, som erbjuder barnmat förpackad i Tetra Paks kartongbaserade ”konservförpackning” Tetra Recart®. Muru Baby Food erbjuder ett helt nytt barnmatskoncept, med nya rätter komponerade av den välkände finske kocken Henri Alén.

De nya barnmatsrätterna har skapats av Henri Alén, känd finsk kock och ägare till Muru Baby Food. (Bild Tetra Pak)

”Att skapa barnmat som smakar riktigt gott har varit min dröm under många år, eftersom vanorna med god och varierad kost grundläggs redan när man är liten. Jag letade ganska länge efter en förpackningslösning för min barnmat, som kunde bevara den färska smaken och som var klimatsmart. Det allra första försöket med Tetra Recart® övertygade mig om att vi hade hittat rätt förpackning”, säger Henri Alén, som också är ägare till Muru Baby Food och har visionen att erbjuda världens bästa barnmat..

Tetra Pak skriver i ett pressmeddelande att dagens konsumenter engagerar sig alltmer i vilken mat de ger sina barn och Tetra Recart® bevarar maten på ett säkert och naturligt sätt.

Tetra Recart® är en lätt kartongförpackning som inte går sönder, är lätt att öppna och återförsluta och som är en bekväm förpackningslösning för föräldrar som snabbt måste få mat på bordet.

Tetra Pak skriver att ute i butiken är Tetra Recart® effektiv att stapla och förvara tack vare dess fyrkantiga form, som gör att förpackningen tar 30 procent mindre plats än glasburkar. Förpackningen har också stora ytor för tryck, som gör att den syns tydligt i hyllan. Efter användandet kan förpackningen enkelt plattas till för återvinning.

”Förpackningar fortsätter att vara en viktig faktor för konsumenternas val av produkter och vi ser en spännande utveckling, där kartongförpackningar väljs i allt större utsträckning för nya livsmedelsprodukter på marknaden”, säger Berit Hoffmann, Marketing Director på Tetra Pak.

Det nya sortimentet från Muru Baby Food börjar säljas i mars i de två största finska matbutikskedjorna Kesko och S-group. I det första skedet kommer fem produkter att erbjudas till barn från 6–8 mån. Smakerna och konsistensen på Muru Baby baseras på de finaste ingredienserna på marknaden och smakernas styrka och näringsinnehållet har tagits fram speciellt för barn. Alla måltider från Muru Baby är ekologiska.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!