Den nya förpackningen till Scans falukorv består nu till största delen av papper och har en inre barriär av nedbrytbar bioplast. (Bild HKScan)

Ny förpackning för falukorv ger 70 procent lägre klimatpåverkan

15 februari, 2021ANNONS

Livsmedelsföretaget HKScan byter förpackning till sin måltidsklassiker falukorv och minskar förpackningens klimatpåverkan med 70 procent, vilket motsvarar 207 ton CO2e  per år.

Den nya förpackningen består till 100 procent av förnyelsebart material – till största delen av papper med ursprung i nordiska skogar samt en barriär av förnyelsebar bioplast på insidan. De nya förpackningarna, som finns i butik sedan början av januari, ska förpackningssorteras som papper.

HKScan skriver att den nya förpackningen är ett steg på vägen mot bolagets långsiktiga klimatmål, som är netto noll klimatavtryck år 2040 för hela värdekedjan ”från gård till gaffel”. Förpackningsbytet innebär också att Scan använder cirka 22 ton mindre plast per år.

”Falukorv är vår absoluta storsäljare och att kunna erbjuda en förpackning med lägre klimatpåverkan för just den produkten ger en märkbar effekt, tack vare den stora produktions- och försäljningsvolymen”, säger Robert Lundgren, tf VP Marketing & Categories på HKScan Sverige.

———————————————————
N.B.: Scan tillverkar varje år ca åtta miljoner falukorvar. Enligt Matrapporten 2020 kommer den falukorvsbaserade rätten Korv Stroganoff på plats nummer sju på listan över svenskarnas vanligaste vardagsrätter.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!