Städer tar plats på Lakritsfabrikens nya förpackningar.

Städer temat på ny förpackning för mandel hos Lakritsfabriken

14 januari, 2020

Helsingborgsbaserade Lakritsfabriken fortsätter att jobba med konstnärinnan Mia Stolpe för design på förpackningar. Städer är temat på designen.

Lakritsfabriken har sedan två år tillbaka arbetat nära konstnärinnan Mia Stolpe som smyckar utsidan på en kollektion presentförpackningar innehållande fyra sorters mjuklakrits. Nu ska Mias stadsmotiv även klä den nya förpackningen för dragerade mandel med vit choklad och saltlakritspulver som kommer att visas för första gången på Formexmässan i mitten på januari.Alla produkter kommer att vara döpta efter staden som klär förpackningen där stadens viktigaste symboler, byggnader och sevärdheter är illustrerade.

”När jag för två år sedan träffade Mia Stolpe föll jag direkt för hennes konst. Dessa färgglada collage av städer och platser ger våra förpackningar ett iögonfallande uttryck och lyfter våra produkter” säger Martin Jörgensen, VD och grundare av Lakritsfabriken i Ramlösa AB.

När idéen till den nya kollektionen med chokladdragerad lakrits kom även tanken på att göra en mer exklusiv förpackning. Den skulle även vara praktisk att ge bort utan att använda sig av omslagspapper eller rosetter. Förpackningen har en elegant höjd och smyckas på toppen med en svart rosett som håller ihop förpackningen. På baksidan kommer det att finnas en text om Mia Stolpe och hennes design samt innehållsförteckning.

Lakritsfabriken i Ramlösa drivs av Martin Jörgensen, tidigare kock och sommelier, och distribueras på den svenska marknaden av systerföretaget ScandChoco AB.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!