Arla Foods lanserar en ny hink till sin kvarg. Hinken har fått ett omslag av kartong, vilket minskar mängden plast med 40 procent. (Bild Arla Foods)

Ny hink till Arlas kvarg minskar mängden plast med 40 procent

4 juni, 2020ANNONS

Varje år köper konsumenter över hela Europa 17 miljoner kvarghinkar från Arla Foods. Nu har Arla tagit fram en mer hållbar kvarghink, som har fått ett omslag av kartong. Det minskar mängden plast i hinken med 40 procent och minskar koldioxidutsläppen med 30 procent.

Den plast, som tagits bort, ersätts med ett omslag av certifierad kartong, som kommer från ansvarsfullt förvaltade skogar. Kartongen är lätt att ta bort av konsumenterna och kan återvinnas. Med andra ord innebär det att Arla har tagit bort plast och ersatt den med förnybar kartong.

Den uppnådda minskningen av koldioxidutsläpp beror främst på minskningen av plaståtgången. Varje hink har 16 gram mindre plast än den tidigare förpackningen, och hinken och locket är 100 procent återvinningsbara. Detta säkerställer en plastbesparing på 40 procent, vilket motsvarar 270 ton plast per år och en koldioxidminskningen på 440 ton koldioxid per år.

”På Arla är vi fast beslutna att minska vår miljöpåverkan och hållbara förpackningar är en viktig del av lösningen. Förra året konverterade vi mer än en miljard förpackningar till mer hållbara material över hela Europa. Med våra nya kvarghinkar tar vi nästa steg. Vi har minimerat användningen av plast och minskat användningen av fossilbaserat material”, säger Lise Berg Kildemark, chef för sustainable packaging på Arla.

Inledningsvis ersätter Arla de gamla kvarghinkarna i Sverige, Danmark, Tyskland, Storbritannien och Nederländerna och framöver kommer man att använda den hållbara hinken i andra länder och även för andra produkter. På Arlas andra marknader säljs kvarg under det isländska namnet skyr.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!