Ny kran för rengöringsprodukter som är förpackade i bag-in-box

PUBLICERAD: 29 maj 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Den nya bag-in-box-kranen Vitop® Blue är specialutvecklad för flytande rengöringsprodukter som tvål, tvättmedel, sanitetsmedel, etc. (Bild Smurfit Kappa Vitop)

Smurfit Kappa har utvecklat en ny kran för bag-in-box-förpackade rengöringsprodukter. Den nya kranen, som fått beteckningen Vitop® Blue tap, är specialutvecklad för att kunna hantera produkter som flytande tvättmedel, tvål och sanitetsmedel.

Smurfit Kappa Bag-in-Box skriver i ett pressmeddelande att den nya kranen fick en flygande start, eftersom sanitetsmedel för handdesinfektion, som blivit mycket eftersökt på grund av viruspandemin, var en av de första produkter, som förpackades i företagets bag-in-box-lösningar.

”Utvecklingen av denna nya kran är en prestation, inte bara för att den uppfyller ett brådskande sanitetsbehov utan också för att den är en stor produktinnovation”, säger Didier Pontcharraud, som är VD för Smurfit Kappa Vitop.

Smurfit Kappa är en av marknadsledarna inom bag-in-box-förpackningar i Europa och företagets Vitop-kranar är välkända för konsumenterna. Smurfit Kappa Vitop är en ledande leverantör av förslutningslösningar till bag-in-box-förpackningar och har sålt mer än fem miljarder kranar.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Robotmässan R24 i Odense gav en bred bild av möjligheterna med robotar

På den stora robotmässan i Odense, R24, nyligen, fick man en bred inblick i robotarnas möjligheter i modern produktion, till exempel inom förpacknings- och grafisk industri.
R24-01x

Mobergs Produktkontroll i nytt samarbete med Engilico om förseglingsinspektion

Mobergs Produktkontroll AB har ingått avtal med belgiska Engilico för att komplettera sitt utbud av lösningar för kvalitets- och produktkontroll i livsmedels- och tillverkningsindustrin.
SealScope-on-VFFSxc

PackIndx ger dig koll på materialpriser och trender

Genom åren har Packnews, både i tryckt och digitalt format, gett industrin mycket mer än bara högkvalitativ omvärldsbevakning. Nu introducerar vi PackIndx, som kommer att hjälpa branschen och dess kunder att ha full koll på materialpriser och trender.
m-ZzOa5G8hSPI-unsplashxx

Coop ersätter kartong med plast

Coop tar bort kartongen runt sina förvaringspåsar i plast. Ett hållbart beslut på nordisk nivå som bär med sig många fördelar, bland annat färre transporter.
Coopx