Ny ordförande och ny ledamot i Svenska Retursystems styrelse

PUBLICERAD: 3 april 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Magnus Lagergren är ny styrelseordförande för Svenska Retursystem. och Sara Berger är ny ledamot av styrelsen. (Bilder Jennifer Glans och Sydgrönt)

Magnus Lagergren valdes den 2 april till ny styrelseordförande för Svenska Retursystem. Han har lång erfarenhet från livsmedelsbranschen och har varit ledamot av styrelsen sedan 2007. Samtidigt valdes också Sara Berger, VD för Sydgrönt, in som ny ledamot.

Magnus Lagergren arbetar idag som Group Business Development Director på Scandi Standard och har en lång erfarenhet från branschen, bland annat som VD för Swedish Meats, Scan och Kronfågel. Han har varit ledamot i Svenska Retursystems styrelse sedan 2007 och är väl insatt i bolagets verksamhet.

”Jag ser fram emot att intensifiera arbetet med nå ut med Svenska Retursystems gedigna hållbarhetsarbete och det fortsatta arbetet att växa och effektivisera verksamheten. Svenska Retursystem är verkligen en verksamhet i tiden och inte minst nu under rådande corona-kris har bolaget en viktig funktion för att leveranserna av livsmedel fungerar”, säger Magnus Lagergren.

På mötet valdes även Sara Berger in som ny ledamot. Sara är VD för Sydgrönt, som är leverantör av svenskodlade grönsaker. Sara har lång erfarenhet från branschen och har bland annat arbetat i företagsledande positioner inom marknad och försäljning på Findus. Hon har även arbetat på Unilever, Leaf och Reitan Servicehandel.

”Svenska Retursystem är verkligen det smarta kretsloppet för våra livsmedel och spelar en nyckelroll för hela branschen. Det ska bli riktigt roligt att få vara med och utveckla bolaget och ta vara på det stora engagemang för hållbarhet och cirkulär ekonomi som finns”, säger Sara Berger.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Robotmässan R24 i Odense gav en bred bild av möjligheterna med robotar

På den stora robotmässan i Odense, R24, nyligen, fick man en bred inblick i robotarnas möjligheter i modern produktion, till exempel inom förpacknings- och grafisk industri.
R24-01x

Mobergs Produktkontroll i nytt samarbete med Engilico om förseglingsinspektion

Mobergs Produktkontroll AB har ingått avtal med belgiska Engilico för att komplettera sitt utbud av lösningar för kvalitets- och produktkontroll i livsmedels- och tillverkningsindustrin.
SealScope-on-VFFSxc

PackIndx ger dig koll på materialpriser och trender

Genom åren har Packnews, både i tryckt och digitalt format, gett industrin mycket mer än bara högkvalitativ omvärldsbevakning. Nu introducerar vi PackIndx, som kommer att hjälpa branschen och dess kunder att ha full koll på materialpriser och trender.
m-ZzOa5G8hSPI-unsplashxx

Coop ersätter kartong med plast

Coop tar bort kartongen runt sina förvaringspåsar i plast. Ett hållbart beslut på nordisk nivå som bär med sig många fördelar, bland annat färre transporter.
Coopx