Den nya kompaktroboten KR 4 Agilus från KUKA är utvecklad för automatikonsuppgifter i arbetsmiljöer med begränsade utrymmen. (Bild KUKA)

Ny robot från KUKA perfekt i miljöer med begränsat utrymme

11 augusti, 2020ANNONS

Tyska robot- och automatiseringsspecialisten KUKA lanserar kompaktroboten KR 4 Agilus, som är perfekt i arbetsmiljöer med begränsat utrymme. Enligt tillverkaren har roboten hög precision, små yttermått och litet underhållsbehov.

KUKA skriver i ett pressmeddelande att den nya Agilus-roboten är anpassad till arbetsplatser med måtten 600 x 600 mm som är vanliga inom flera olika branscher. Roboten kan också användas i små automationsceller eller till användningsområden med högt ställda krav.

KR 4 Agilus kan enligt tillverkaren installeras i valfri position, t.ex. på golvet, väggen eller taket, och i valfri vinkel. Roboten förflyttar laster på upp till fyra kg och tack vare en ökad räckvidd erbjuder den flera användningsmöjligheter – arbetsområdet har blivit nästen 40 procent större jämfört med tidigare Agilus-robotar.

KR 4 Agilus har kapslingsklass IP40 och klarar temperaturer på mellan 0 och 55 grader Celsius. Driftsäkerheten har testats av TÜV medan den europeiska CE-märkningen och den amerikanska UL-certifieringen bekräftar att roboten har tillförlitlig kvalitet. Roboten är också skyddad mot okontrollerad statisk elektricitet (ESD) och därmed lämpad för känsliga arbetsuppgifter.

”Med KR 4 Agilus fyller vi inte bara igen en lucka i KUKA:s produktportfölj, vi levererar också en ny liten robot i 4-kilosklassen som är perfekt för en stor mängd olika automationsuppgifter”, säger Markus Hollfelder-Asam, produktportföljchef på KUKA.

About the author

Redaktör
jp.press@jppa.one

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!