Flint Group Packaging Inks har utvecklat och lanserat en serie tryckfärger, specialutvecklade för tryck på flexbila förpackningsmaterial.

Ny tryckfärgsserie från Flint för flexibla förpackningar

20 september, 2021ANNONS

Flint Group Packaging Inks, som ingår i Luxemburg-baserade färg- och tryckpresskoncernen Flint Group, har lanserat ONECode – en serie lösningsmedelsbaserade tryckfärger som är speciellt utvecklade för tryck på flexibla förpackningsmaterial.

Under det nya varumärket ONECode finns sex olika varumärken med specialfärger, etc. för flexotryck djuptryck, övertryck med lack, mm. (Bild Flint Group)

Flint uppger att det nya ONECode-sortimentet är avsett för tryckare och konverterare av flexibla förpackningar och att det är utformat för förenkla den flexibla förpackningstryckprocessen och minska processavfallet.

”Under varumärket ONECode har vi byggt upp en ny produkthierarki med sex nya varumärken, som är utvecklade för att förenkla komplexiteten inom flexibelt förpackningstryck. ONECode-sortimentet ger tryckare och konverterare innovativa, pålitliga och hållbara tryckfärgslösningar med hög prestanda, från de enklaste till de mest komplicerade applikationerna”, säger Kim Melander, VD för affärsområdet Packaging Inks Europe.

”ONECode innehåller innovativa och hållbara tryckfärgslösningar”, säger Kim Melander. (Bild Flint Group)

Den nya ONECode-portföljen utgörs av varumärkena VertixCode, MatrixCode, HelixCode, ZenCode, NexisCode samt AdmixCode och dessa täcker tryckmetoder som flexo- och djuptryck, övertryck med lacker och primers, med mera.

”Produkterna inom de sex varumärkena är tänkta både för existerande och kommande tryckprocesser och substrat. De uppfyller globala regelverk och är lämpliga för alla flexibla förpackningsapplikationer”, förklarar Thomas Strobe, som är Senior Director Product Strategy & Segmentation inom Flint Group Packaging Inks.

ONECode-sortimentet har nu lanserats i hela Europa, medan lanseringen i andra regioner som Latin- och Nordamerika, m fl. kommer att ske under år 2022.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!