Nya förpackningslösningar från Nestlé

10 juni, 2021ANNONS

Nestlé har utvecklat två nya förpackningslösningar för sitt mineralvatten Vittel. Målet är att minska användningen av plast samtidigt som funktionaliteten hos traditionella plastflaskor bibehålls. Det skriver tidningen Packaging Europe.

Den första innovationen är Vittel GO-systemet, som består av ett återanvändbart hårt skyddsfodral som är utformat för att rymma en refillflaska med femtio cl. Den består av fyrtio procent mindre plast än en traditionell Vittel-flaska med samma volym.

Nestlé säger att eftersom refillen är gjord med så lite plast som möjligt är de mycket flexibla och lätta, vilket innebär att de måste användas med det återanvändbara skyddshöljet för att göra det lätt att dricka vattnet.

Den andra förpackningsinnovationen är en återvinningsbar 1-liters Vittel Hybrid-flaska som är tillverkad av två material.

Det första materialet är en ultratunn plastflaska gjord helt av återvunnet innehåll. Den kräver två gånger mindre plast än en klassisk enliters flaska. Plastskiktet omges av ett fiberbaserat material tillverkat av etthundra procent återvunnen kartong och gamla tidningar.

För närvarande håller man på att utveckla ett rivsystem som ska göra det möjligt för konsumenter att enkelt separera papper och plastkomponenter för återvinning när hybridflaskan är tom.

Dessa nya innovationer utvecklades av experter vid Nestlés forsknings- och utvecklingscenter för Waters i Vittel, Frankrike som fick särskild finansiering från Nestlés interna FoU-initiativ ’Shark-Tank’. För att utveckla hybridflaskan arbetade experterna i samarbete med Ecologic Powered by Jabil, en kalifornisk start-up som specialiserat sig på ekodesign av förpackningar.

Både Vittel GO och Vittel Hybrid vattenflaskor kommer att finnas tillgängliga för konsumenttestning i Frankrike i juli.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!