Växjöplasts avgående VD Adam Airosto (t. h.) hälsar sin efterträdade Niclas Ekström välkommen till företaget. (Bild Växjöplast)

Nya verkställande direktörer i Växjöplast och Mellerud Plast

16 september, 2020

Plastförpackningsföretagen Växjöplast och Mellerud Plast, vilka båda ingår i Emballator-gruppen, har fått nya verkställande direktörer.
Ny VD i Växjöplast är Niclas Ekström och ny VD i Mellerud Plast är Joakim Johannesson.

Emballator Växjöplasts nye VD Niclas Ekström kommer närmast från en mångårig tjänst hos Tetra Pak, där han bland annat tjänstgjort i Italien och Canada. De senaste 11 åren har han varit anställd hos Tetra Pak i Lund, där han bland annat varit ansvarig för utveckling och implementera av en global tillväxtstrategi inom två nya affärssegment; växtbaserade produkter och drycker för småbarn.

Niclas Ekström efterträder Adam Airosto, som varit VD för Växjöplast de senaste sex åren. Han har nu gått vidare till en tjänst som VD för företaget Swedrive i Lagan, som utvecklar elmekaniska cylindrar, domkrafter och snäckväxlar till olika branscher.

Joakim Johannesson är ny VD för Emballator Mellerud Plast. (Bild Emballator)

—————————————————-

Ny VD i Emballator Mellerud Plast sedan den 1 september är Joakim Johannesson.

Han kommer närmast från en tjänst som sälj- och marknadschef vid Somas Instruments i Säffle och han tidigare bland annat arbetat inom försäljning för Electrolux MTH System och Kverner samt varit affärsområdeschef i Metso.

”Inom Emballator finns en härlig laganda som borgar för fortsatt tillväxt. Jag ser fram emot att få vara med och utveckla ett företag med stark förankring i lokalsamhället”, säger Joakim Johannesson i en kommentar till sin nya tjänst.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!