Avery Dennison har utvecklat en serie pappersbaserade ”veganska” etiketter där material och ingående ingredienser är garanterat fria från animaliska produkter, mm. (Bild Avery Dennison)

Nyhet från Avery Dennison: Speciella veganska etiketter!

9 mars, 2022ANNONS

Globala etikettjätten Avery Dennison har utvecklat en serie speciella etiketter för veganska produkter. Etikettmaterialet är garanterat fritt från animaliska produkter!

De veganska etiketterna är avsedda för applicering på förpackningar med veganska produkter av olika slag och de är utvecklade av Avery Dennison för att tillgodose krav och önskemål från personer som har en vegansk livsstil.

Avery Dennison skriver att material, etc. i deras serie av veganska etiketter inte innehåller några komponenter från djur och att inga djurförsök eller genmodifierade komponenter med animaliskt ursprung har använts vid tillverkning, etc.

Avery Dennison har fått sina veganska etiketter godkända av den oberoende organisationen EVE VEGAN®, som bildats av Vegan France, som arbetar för att främja veganska alternativ inom olika branscher, inklusive livsmedel och medicin.

Luuk Zonneveld, produktchef hos Avery Dennison. (Bild Avery Dennison)

I initialskedet består Avery Dennisons veganska utbud av sex etikettmaterial i papper, tre olika etikettlimkvaliteteter och två releasepappersalternativ. Komponenterna kan blandas och utformas efter kundernas behov och varje alternativ erbjuder samma prestanda som icke-veganska alternativ, både vad gäller konvertering och applicering. Avery Dennison uppger att man planerar att utöka sortimentet med nya pappersalternativ.

”En vegansk livsstil handlar inte bara om maten. Det är en filosofi och ett sätt att leva som fokuserar på att undvika djurexploatering för mat, kläder och allt annat man kan tänka sig – och detta sträcker sig förstås även in i förpackningsvärlden. Vi är glada över att vårt FoU-team har kunnat utveckla dessa innovativa etiketter och att vi kan hjälpa våra varumärkesägare att ta sitt engagemang och erbjuda veganska alternativ”, säger Luuk Zonneveld, produktchef för premiumetiketter hos Avery Dennison.

Enligt Avery Dennison är deras veganska etiketter lämpliga för applicering på förpackningar till veganska produkter inom kosmetika, hygien, livsmedel och drycker, m fl. och de är också unika försäljningsargument för veganska varumärken. Tack vare certifieringen kan företag och varunärkesägare låta konsumenterna veta att hela produkten – inklusive förpackning – följer veganska värderingar.

Relaterade artiklar

Hänger du med i förpackningsbranchen?
Få vårt nyhetsbrev GRATIS!
Registrera dig!